Crossmentorschap

Crossmentorschap

Hoe je kennis en mensen bij elkaar brengt

Uitvoering
Paperback, kleur, 160 pagina's
Auteur
ISBN
9789089654878
Gepubliceerd
2019
€ 24,99

Nooit eerder kwam het voor dat vijf generaties tegelijkertijd deelnamen aan het arbeidsproces. De seniore medewerkers met jarenlange werkervaring zijn expert in hun vakgebied, maar hun kennis blijft vaak achter op het gebied van nieuwe (technologische) ontwikkelingen. Jongeren hebben juist de nieuwste kennis en technologische inzichten, maar missen werkervaring. De benodigde kennis is dus wel aanwezig in organisaties, maar hoe zorg je ervoor dat er interactie is tussen verschillende generaties, zodat ze actief van elkaar gaan leren?

Elmas Duduk ontwikkelde hiervoor een laagdrempelig mentorschapprogramma waardoor het voor iedereen mogelijk is om mentor te worden. De kennisdeling vindt plaats door ervaren seniore medewerkers te koppelen aan jongere collega’s. Niet topdown, maar op basis van gelijkwaardigheid. Het gaat hierbij om leren van elkaar in groepsverband, maar ook om bilaterale een-op-eensessies met de mentor. Dit handboek biedt alle tools die nodig zijn om de rol van mentor zelf direct vorm te geven. Thema’s als intervisie, diversiteit en communicatie in relatie tot het mentorschap passeren ook de revue. Het werkboek dat achterin het boek is opgenomen biedt ook werkvormen voor een-op-eencoaching op het gebied van bijvoorbeeld grenzen stellen, assertiever worden en de privé-werkbalans bewaren.

  • Een compleet overzicht van theorie, werkvormen, methodes en praktijkvoorbeelden waarmee je als mentor direct aan de slag kan.
  • Inclusief een werkboek met invuloefeningen.
Wis filter
  • Elmas Duduk

    Elmas Duduk

    Elmas Duduk studeerde o.a. psychologie en bedrijfskundig management. Zij heeft jarenlange ervaring als (verander-) manager trainer coach en organisatiepsycholoog o.a. bij de Gemeente Amsterdam...
    Duduk D