Informatie over e-books

Wat is een e-book?

Een e-book is de elektronische versie van een boek. Een e-book is een digitaal bestand dat geopend en gelezen kan worden op een e-reader, maar ook op uw computer of tablet.

Welk formaat e-books verkoopt van Duuren Media?

Van Duuren Media verkoopt alleen e-books in ePub-formaat. In de meeste gevallen zijn onze e-boeken voorzien van een (onzichtbaar) watermerk, ook wel sociale drm genaamd. Enkele uitgaven zijn niet beveiligd. De aanwezigheid van een eventuele beveiliging staat altijd vermeld.

Wat is DRM?

DRM staat voor Digital Rights Management. DRM is een techniek om digitale bestanden te beveiligen tegen piraterij en illegaal kopiëren, zonder de rechthebbenden (de makers of uitgevers) te belasten. Watermerkbeveiliging is een sociale manier van beveiligen: delen en uitwisselen mag van de auteur/uitgever, maar op redelijke wijze. Het watermerk voegt namelijk een unieke code toe aan je download, maar bevat geen kopieerbeperking.

Om de bij Van Duuren Media gekochte e-books te lezen hebt u nodig:

  • Een computer met daarop Adobe Digital Editions of een ander programma om e-books te lezen geïnstalleerd (bijvoorbeeld Calibre).
  • Een e-reader, ander mobiel apparaat of een computer, waar e-books op kunnen worden gelezen.

De minimale systeemvereisten voor de Adobe Digital Editions software zijn hier te lezen.

Alle apparaten ondersteunen ePub watermerkbeveiliging. Enkele voorbeelden:

  • BeBook
  • PocketBook
  • iRex DR800S
  • Sony Reader
  • iPad
  • Kobo
  • Smartphones

Ik heb een iPad

Met de Bluefire Reader app (gratis te downloaden uit de appstore) kunt u e-books lezen op de iPad. Maar u kunt ze ook eenvoudig aan iBooks toevoegen.

Bestellen van een e-book

Een e-book kopen is heel eenvoudig. U bekijkt het aanbod hier of hier en plaatst het e-book in uw winkelwagentje en rekent af zoals u gewend bent. Als de betaling succesvol is verlopen ontvangt u een e-mail met een downloadlink. Als u op deze link klikt start het downloaden. Sla het e-book vervolgens op uw computer op. U kunt het boek nu op uw computer lezen of op een e-reader opslaan.

Van Duuren Media verkoopt alleen e-books in het ePub-formaat. Deze boeken kunt u doorgaans niet lezen op een e-reader of ander apparaat dat geen ePub-reader bezit.

Retourneren of annuleren van een e-book niet mogelijk

Op digitale producten (zoals e-books) geldt geen recht van retour. Annuleren van de bestelling is om deze reden niet mogelijk.

Als de download link niet werkt

Gedurende 24 uur, na het voltooien van de bestelling, zal getracht worden om uw download ter beschikking te stellen. Mocht dit onverhoopt niet binnen deze periode lukken, dan wordt uw bestelling geannuleerd en wordt uw betaling teruggestort. Als uw e-book, ondanks alle bovenstaande genomen maatregelen, toch niet opent, dan kunt u contact opnemen voor een oplossing.