Waarom zelfs de beste teams ontsporen

Waarom zelfs de beste teams ontsporen

….en hier vaak sterker uit komen

Uitvoering
Boek, flexcover, zwart-wit, 240 pagina's
ISBN
9789089655271
Verwacht op
01 februari 2021
€ 24,99
nog niet leverbaar

Neem de beste mensen en je hebt een topteam zou je denken. Toch is dat niet zo. Teams zijn levende organismen, die gezond en ongezond kunnen zijn. Teams, en teamleden, hebben dingen meegemaakt die nog steeds – bewust of onbewust – doorwerken in de onderlinge samenwerking. Het is die dynamiek tussen teamleden die het succes bepaalt. Daar ligt de kans tot plezierig samenwerken in een gezond team, veilig, sterk en in balans.

Anton Scheffers geeft zijn ervaringen in begrijpelijke taal door aan managers die hun team gezond willen maken. Als je begrijpt hoe de dynamiek in je team werkt en als je je realiseert dat elk gedrag een reden heeft, kun je zelf veel doen. Begin met bouwen aan de teamconditie. Werk aan veiligheid en vertrouwen. Zie je leiderschap als een groepsproces. Zoek balans in de samenwerking en geniet meer van je team en wat je samen bereikt.

In dit boek geeft Anton Scheffers praktische antwoorden op de volgende vragen:

- Hoe geef je de gezondheid van je team prioriteit?

- Wat is nodig voor een goede teamconditie?

- Hoe voorkom je schijnoplossingen?

- Hoe voorkom je dat ‘diepzeestromen’ je team verzwakken?

- Hoe ontdek je de magie van jouw team?

  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
  • Anton Scheffers

    Anton Scheffers

    Anton Scheffers is bedrijfskundige en werkt als zelfstandig leiderschap- en teamcoach vanuit Essense Training en Advies. Hij heeft vanuit verschillende functies tientallen jaren ervaring in het begeleiden van teams in het bijzonder in heftige conflictsituaties....
    - -