Het Complete Boek Excel VBA voor professionals, 4e editie

Het Complete Boek Excel VBA voor professionals, 4e editie

Uitvoering
Paperback, zwart-wit, 991 pagina's
Auteur
ISBN
9789463562553
Verwacht op
23 november 2023
€ 59,99
nog niet leverbaar

"Ontketen de kracht van macro's en VBA-programmering in Excel. Automatiseer taken, verhoog efficiëntie en nauwkeurigheid. Een must-have gids voor professionele Excel-gebruikers."

Als u vaak dezelfde handelingen in Excel moet doen, laat ze dan uitvoeren door een macro. Die voert uw handelingen automatisch, supersnel en nauwkeurig uit. Uw werk wordt gemakkelijker en u profiteert meer van de kracht van Excel. Macro's worden geschreven in de taal VBA (Visual Basic for Applications). Daarin kunt u ook eigen rekenfuncties schrijven en dialoogvensters ontwerpen, waardoor u Excel nog krachtiger en veelzijdiger maakt. Met dit boek leert u VBA programmeren in Excel. De principes worden stap voor stap uitgelegd, zodat u leert hoe het werkt. Met die kennis kunt u de voorbeelden van macro's en zelfgeschreven functies in dit boek aanpassen voor uw eigen werk. Nadat in het eerste hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u een macro maakt, gaat het boek vervolgens de diepte in.

Dit boek is te gebruiken met Excel 2007 tot en met 2019 (en 365). Op de website www.vbauitleg.nl vindt u 180 oefenbestanden; een aantal met de code van de besproken voorbeelden en een aantal met basisgegevens waarmee u zelf aan de slag kunt. Een woordenlijst Nederlands-Engels met alle besproken tabs, knoppen, menu-opdrachten en foutmeldingen maakt dit boek geschikt voor wie met Excel in het Engels werkt.

  • Automatiseer repetitieve taken en verhoog de efficiëntie van Excel met macro's en VBA-programmering.
  • Leer stap voor stap de principes van VBA en pas voorbeeldmacro's aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen.
  • Ontdek geavanceerde mogelijkheden, zoals het bewerken van macrocode, werken met objecten en methoden, en het ontwerpen van bericht- en invoervensters.
Wis filter
  • Wim de Groot

    Wim de Groot

    Wim de Groot (1959) schrijft artikelen over Excel voor het populaire tijdschrift ComputerIdee en boeken bij van Duuren Media. Als freelance auteur heeft hij al vele lezers weten te boeien met dit rekenprogramma. Hij begeleidt in de gezondheidszorg mensen...
    Groot G

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Het Complete Boek Excel VBA voor professionals, 4e editie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over Excel, op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...