De bank de baas

De bank de baas

Bepaal zelf hoe je krediet eruitziet

Uitvoering
Boek, 192 pagina's
ISBN
9789089651785
Gepubliceerd
2013
€ 27,99
niet meer leverbaar

Hoe werken banken en hoe zitten hun producten in elkaar? Welke informatie is nodig om een bank te kunnen overtuigen van je kredietaanvraag? Hoe lees je een bankofferte en hoe onderhoud je een goede bankrelatie? Belangrijke vragen waar je als ondernemer een antwoord op moet hebben. Succesvol financieren helpt immers om succesvol te ondernemen.

Sinds de bankencrisis van 2008 is er veel veranderd. Vaak denken ondernemers dat het moeilijker is geworden om krediet te krijgen. In dit boek laten Fons Huijgens en Bart Niesten zien dat het niet moeilijker is geworden, maar dat het wel meer moeite kost. Ze introduceren een beproefde methode om snel en effectief de vereiste financiering te realiseren. Want wie goed beslagen ten ijs komt, bepaalt zelf hoe zijn krediet eruitziet: de bank de baas!

Fons Huijgens werkte ruim twintig jaar in het Nederlandse bankwezen, Bart Niesten ruim tien jaar. Beiden in verschillende functies, binnen verschillende banken. Sinds een aantal jaren zijn zij bankiers zonder bank. Vanuit hun eigen adviespraktijk, HUCOFIN Corporate Finance, helpen zij MKB-bedrijven bij het verkrijgen van bankkrediet.

Dit boek biedt een praktische handleiding voor ondernemers die krediet willen aanvragen. Het helpt je om banken op een professionele manier te benaderen, en zo nieuwe ambities te realiseren.

Peter Swinkels – Voorzitter van de Brabants Zeeuwse Werkgevers Vereniging (BZW)

Een uniek boek, dat een mooie aanvulling vormt op en vertaalslag geeft van gevestigde academische inzichten, zonder aan leesbaarheid afbreuk te doen.

Piet Duffhues – Emeritus hoogleraar Ondernemingsfinanciering aan de Universiteit van Tilburg

Dat de in dit boek beschreven methode werkt, heb ik als ondernemer in de praktijk kunnen ervaren: ons financieringsverzoek werd door de banken enthousiast in behandeling genomen en naar wens gehonoreerd.

Roel van Heugten – Algemeen directeur van Van Heugten Groep Hapert BV

Downloadbare bestanden
Wis filter
 • Fons Huijgens

  Fons Huijgens

  Fons Huijgens werkte ruim twintig jaar in het Nederlandse bankwezen in verschillende functies en binnen verschillende banken. Sinds 2006 is hij bankier zonder bank. Vanuit zijn adviespraktijk HUCOFIN Corporate Finance helpt hij bedrijven bij het verkrijgen...
  Huijgens H
 • Bart Niesten

  Bart Niesten werkte binnen verschillende functies ruim tien jaar in het Nederlandse bankwezen. Sinds een aantal jaren is hij samen met Fons Huijgens bankier zonder bank. Vanuit hun eigen adviespraktijk HUCOFIN Corporate Finance helpen zij MKB-bedrijven...
  Niesten N

De bank de baas

1
Het oliemannetje
2
De kluwen ontrafeld
3
Financieringsproducten
4
Zekerheden
5
Systemen van riskrating
6
Kampioen: systeemuitleg en mindset
7
Regie: neem de regie in handen
8
Extern: beschrijf de externe omgeving
9
Doel: beschrijf het doel van de kredietaanvraag
10
Inzicht: geef inzicht door een analyse van het verleden
11
Inzicht: geef inzicht in de toekomst door onderbouwde prognoses
12
Echter: maak uw eigen risicoanalyse
13
To the point: maak uw verzoek concreet
14
Offerte, rebound en onderhandelen
Verbaas uw bank: reversed accountmanagement
Ten slotte
Over de auteurs