Wat zeggen die cijfers eigenlijk?

Wat zeggen die cijfers eigenlijk?

Tips & trick voor niet-financiële professionals

Uitvoering
Boek, paperback, zwart-wit, 176 pagina's
Auteur
ISBN
9789089656186
Verwacht op
01 maart 2022
€ 27,99
nog niet leverbaar

Je hebt geen financiële achtergrond, maar in je functie wordt wel van je verwacht dat je de cijfers kunt lezen. Je bent budgetverantwoordelijk maar de opbouw en rapportages zijn te complex om in één keer te begrijpen. Over een investeringsvoorstel wordt jouw mening gevraagd maar je kennis is wat verouderd. Verzand je in de details en verlies je daardoor de grote lijnen uit het oog?

Wanneer je de hoofdlijnen kunt herkennen, worden details minder relevant. Het opstellen van de cijfers kunnen experts echt beter dan jij. Door te vertrouwen op je eigen financiële inzichten kun jij je juist concentreren op de oplossingen. Door de juiste vragen te stellen aan de juiste mensen kun je doordringen tot de kern van financiële vraagstukken.

Het boek Wat zeggen die cijfers eigenlijk? maakt geen administratie-expert van je, maar leert je hoe cijfers zich verhouden tot bedrijfssituaties. Het legt de basisprincipes uit die je in je eigen omgeving kunt toepassen. Na het

lezen van dit boek begrijp je de inhoud en de samenhang van balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht en heb je inzicht in de meest gangbare financiële onderwerpen, zoals cashflow, werkkapitaal, begrotingen, investeringsvoorstellen, ratio’s en analyses.

 • Het boek combineert 30 jaar financiële ervaring en een universitaire basis met praktijkvoorbeelden.
 • Direct toepasbaar in je werksituatie of bij je opleiding.
 • Met talloze tips en tricks.
 • Van de vorige editie zijn meer dan 5000 exemplaren verkocht.
 • Aan deze editie is cashflow voor bedrijfswaardering toegevoegd.
 • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
 • Hans Go

  Hans Go

  Hans Go is registeraccountant en bedrijfseconoom. Hij heeft een corporate achtergrond (Unilever) waarvan vijf jaar in Azië en een brede CFO-ervaring bij uiteenlopende organisaties en is ondernemer. Daarnaast verzorgt hij trainingen over de basisprincipes...
  Go G