De kracht van positieve seksualiteit

De kracht van positieve seksualiteit

Acht ingrediënten om met jongeren over seksuele vorming te praten

Uitvoering
Paperback, steunkleur , 208 pagina's
ISBN
9789089657145
Gepubliceerd
2023
€ 32,99

Gek eigenlijk dat als we zelfstandig leren lopen, rekenen of autorijden, we vanzelfsprekend aan de hand meegenomen worden. Maar als het om seksuele groei en ontwikkeling gaat, verwachten we ineens dat het met een paar adviezen over het voorkomen van rampen allemaal wel los zal lopen! Als de traditionele nee-boodschap (loop geen soa op, bewaak je grenzen, raak niet zwanger) had gewerkt, hadden we dat allang terug moeten zien in dalende cijfers van seksueel geweld.

Maar hoe ga je dan wél het gesprek aan over positieve seksualiteit met jongeren zonder je ongemakkelijk te voelen? Dit boek is geschreven voor jullie: ouders, opvoeders, docenten en (jeugd)hulpverleners en maakt in één klap een eind aan die handelingsonzekerheid.

Aan de hand van acht werkzame ingrediënten van positieve seksualiteit komt een scala aan activerende werkvormen, oefeningen, gespreksonderwerpen en informatie voorbij die elke volwassene die met jongeren te maken heeft, zou moeten weten.

Eindelijk: een heel toegankelijk boek voor volwassenen die jongeren willen ondersteunen in een positieve seksuele ontwikkeling. En die aanpak werpt vruchten af! Want de meest beschermende factor tegen seksuele grensoverschrijding is nu eenmaal seksuele autonomie.

Wis filter
  • Sabine Meulenbeld

    Sabine Meulenbeld

    Sabine Meulenbeld is psychosociaal ondernemer met expertise op het gebied van seksuele grensoverschrijding en afhankelijkheidsrelaties. Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut begeleidde zij elf jaar lang jongeren op dit vlak. Nu geeft en ontwikkelt...
    Meulenbeld M

Meer weten over Psychologie algemeen? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als De kracht van positieve seksualiteit over Psychologie algemeen en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...