Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap

Uitvoering
Hardcover, zwart-wit , 192 pagina's
ISBN
9789089655929
Gepubliceerd
2021
€ 29,99

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of solistisch gedrag van teamleden? En hoe laat je als directielid, manager of teamcoach je team floreren?

Dat is de paradox van zelforganisatie: zonder leiderschap werkt het niet. Voor dit boek interviewde Veronique Kilian leidinggevenden in organisaties die werken volgens de principes van zelforganisatie. Zij delen hun grootste lessen en successen. Aan de hand van verschillende praktijkcases beschrijft Veronique zowel de theoretische achtergrond van populaire methodieken als de toepassing hiervan. Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? biedt de kennis en tools die nodig zijn om zelforganiserende teams te laten excelleren. Een handig overzicht van theorie en praktijk voor iedereen die het maximale uit zijn team wil halen.

  • Breed toepasbaar door de uiteenlopende voorbeelden van zelforganisatie die wél werkt.
  • Krijg inzicht in welke interventies bij specifieke problemen werken en hoe jij dit toepast in je dagelijkse praktijk.
Wis filter
  • Veronique Kilian

    Veronique Kilian

    Veronique Kilian is veelgevraagd spreker trainer en (team)coach. Zij traint en coacht management en medewerkers op het gebied van leiderschap teambuilding en werkgeluk en begeleidt (zelforganiserende) teams om met plezier en flow te werken. In dit boek...
    Kilian K

Meer weten over Leiderschap? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? over Leiderschap en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 36, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...