De ITgirl

De ITgirl

Hoe overleef je een door mannen gedomineerde werkvloer?

Uitvoering
Boek, 160 pagina's
ISBN
9789089655639
Verwacht op
19 juli 2021
€ 22,99
nog niet leverbaar

Stel je voor dat je in een zelfrijdende auto zit en de herkenningssoftware van de auto stopt wel voor een overstekende kat (omdat er een kattenliefhebber in het ontwikkelteam zat) maar niet voor een hond. Dat zou bizar zijn. Maar wist je dat er momenteel wordt gewerkt met gezichtsherkenning waarmee een vrouw niet wordt herkend als een arts (want artsen zijn toch mannen) en een donkere vrouw niet wordt onderscheiden van een man?

Technische innovaties hebben veel impact op de maatschappij. En als deze innovaties worden bedacht door mannen zal daar vaak een product uitrollen dat met name geschikt is voor mannen. Hoog tijd dus dat het aantal vrouwen in de techniek toeneemt. Maar dat lukt niet echt: 14% van de werknemers in de ICT is vrouw.

Bovendien stokt door vooroordelen en vriendjespolitiek de doorstroming van vrouwen naar een volgende managementpositie, waardoor de kans groot is dat een vrouw het bedrijf verlaat. En dat is doodzonde voor de organisatie, voor de vrouw in kwestie en het geld dat in haar opleiding geïnvesteerd is.

De talloze voorbeelden en overtuigende cijfers in dit boek laat zien dat het anders moet. En dat het anders kan.

  • Word je bewust van je onbewuste vooroordelen.
  • Lees interviews met Nederlandse rolmodellen in de tech-industrie.
  • Interessant voor iedereen die werkt
  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
  • Chantal Schinkels

    Chantal Schinkels werkt als consultant en helpt bedrijven met hun online activiteiten. Daarnaast is zij spreker op diverse techevenementen trainer en schrijft zij graag over E-commerce gerelateerde onderwerpen....
    - -