Accountable leiderschap (e-book)

Accountable leiderschap (e-book)

Aanspreken zonder te veroordelen en helpen zonder te redden

Uitvoering
E-Book , 192 pagina's
Ook beschikbaar
Auteur
ISBN
9789089653918
Gepubliceerd
2017
€ 19,99

Kansen en bedreigingen denderen op onze organisaties af en veroorzaken (verander)stress. Overmatige en langdurige stress kan ontaarden in (on)bewust slachtoffergedrag. Niet de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag, belemmert de noodzakelijke verandering. Gebaseerd op de oerwet I can count on you and you can count on me biedt Accountable Leiderschap de mogelijkheid, om binnen de bedrijfskundige context, moeiteloos om te gaan met de veranderende realiteit.

Accountable Leiderschap is een rol die iedereen, op alle niveaus binnen de organisatie, kan vervullen. Het is dé manier om samen met je collega's te dealen met onzekerheden en om samen potentiele problemen vroegtijdig te signaleren. Starre denkpatronen en negatieve emoties te doorbreken en contraproductieve gedragspatronen resultaatgericht te maken. Zo kun je samenwerkingsrelaties aan gaan op basis van de vier Accountability wetten:

- Werk veilig én oncomfortabel samen.

- Spreek elkaar aan zonder te veroordelen.

- Help elkaar zonder te redden.

- Neem Accountable afscheid als je niet (meer) kunt of wilt bijdragen.

‘Marco Scheele walks the talk. He demonstrates the highest levels of accountability in his personal life, as a leader of his organization and as author of this book. He wants to strengthen his readers, clients, as well as those who work with him, into being the best they can be.’ – Mark L. Samuel, CEO IMPAQ en bestsellerauteur 'Making Yourself Indispensable' en 'Creating the Accountable Organization'.

‘De veranderlijke toekomst vereist faciliterend leiderschap en multidisciplinaire samenwerking om wendbare organisaties te creëren. Marco Scheele laat op een inspirerende manier zien hoe je daarvoor als leidinggevende continu kunt focussen op interventies die meetbaar de grootste impact maken.' – Mike Hoogveld, auteur 'Agile Managen' en 'Denk als een startup'.

Wis filter
  • Marco Scheele

    Marco Scheele

    Marco Scheele geeft leiding aan Rainmen Group en werkt als executive coach leiderschaptrainer en gastspreker voor vele (inter)nationale organisaties. Hij bezit het talent om complexiteit terug te brengen tot de simpele kern. Mensen op een veilige en oncomfortabele...
    Scheele S

Accountable leiderschap (e-book)

Voorwoord
Inleiding
1
Accountable Leiderschap begint bij jezelf
2
Accountability in organisaties
3
Je bijdrage als Accountable Leider
4
Het bouwen van een Accountable Team
5
Daadkracht op strategische projecten en hoofdpijndossiers
6
De Accountable Organisatie
7
Accountability in een natuurlijke context
Tot slot
Dankwoord
LITERATUUR

Meer weten over Leiderschap? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Accountable leiderschap (e-book) over Leiderschap en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...