Hoe bouw je een High performance organisatie?

Hoe bouw je een High performance organisatie?

Vijf universele factoren van excellent presteren

Uitvoering
Boek, 336 pagina's
ISBN
9789089651501
Gepubliceerd
2013
€ 34,95
niet meer leverbaar

Houd u niet langer bezig met wat u denkt dat werkt, of wat u vindt dat zou moeten werken. Als hedendaagse manager kunt u zich beter concentreren op datgene wat werkelijk bijdraagt aan het bereiken van uw doelstellingen. André de Waal ontdekte en analyseerde op wetenschappelijke wijze wat er aantoonbaar toe doet in iedere soort organisatie, wereldwijd, in alle sectoren. Hoe bouw je een High Performance Organisatie? beschrijft het bewezen HPO-raamwerk dat bestaat uit de vijf universele factoren waar u op moet focussen om uw organisatie te veranderen in een High Performance Organisatie(HPO):

1. kwaliteit van management;

2. openheid en actiegerichtheid;

3. langetermijngerichtheid;

4. continue verbetering en vernieuwing;

5. kwaliteit van medewerkers.

Het HPO-raamwerk is het resultaat van jarenlang internationaal onderzoek naar de succesfactoren van HPO's. In dit boek geeft André de Waal veel praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren, zoals finance, detailhandel, industrie, ICT, hoger onderwijs en overheid. Inclusief interviews met HPO-leiders bij Microsoft, SABMiller, Svenska Handelsbanken, HP, Tata Steel, Ziggo, Unilever en KLM. Het HPO-raamwerk wordt inmiddels wereldwijd bij meer dan 2000 organisaties toegepast.

André de Waal (1960) is academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar High Performance Organizations. Daarnaast is André associate professor High Performance Organizations aan de Maastricht School of Management, gastdocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam, auteur van o.a. de besteller Maak van je bedrijf een toporganisatie en veelgevraagd spreker.

“Eindelijk een boek dat verder gaat dan ‘beloften’ en dat meer inzicht biedt in de essentiële factoren die een rol spelen bij high performance organisaties. Dit baanbrekende werk van dr. De Waal is verplichte kost voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.”

Manfred F.R. Kets de Vries, klinisch professor Leadership and Organizational Change bij INSEAD

“André de Waal heeft een fantastische prestatie geleverd door high performance wetenschappelijk te onderzoeken en zijn bevindingen te presenteren als concrete ideeën die managers direct kunnen toepassen.”

Peter Hartman – President-directeur KLM

Downloadbare bestanden
Wis filter
  • André de Waal

    André de Waal

    Dr. André A. de Waal MBA is managing partner en academisch directeur van het HPO Center een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van high performance organisaties en partner van het Finance Function Research & Development Center...
    Waal W

Hoe bouw je een High performance organisatie?

1
Op weg naar de HPO-status
2
De basis van de HPO: wereldwijd onderzoek
3
HPO-factor 1 Kwaliteit van management : zonder goed management geen HPO
4
HPO-factor 2 Openheid en actiegerichtheid : minder communicatie, meer dialoog
5
HPO-factor 3 Langetermijngerichtheid : denken aan de belanghebbenden is belangrijker dan aandeelhoudersmanagement
6
HPO-factor 4 Continue verbetering en vernieuwing : blijf verbeteren … en wordt daarmee daadwerkelijk innovatief
7
HPO-factor 5 Kwaliteit van medewerkers : zonder goede medewerkers kan de HPO-status nooit worden bereikt
8
Het HPO-transitieproces : zorgen dat het gebeurt
9
Voordelen van het HPO-raamwerk : het loont om het te gebruiken
Over de auteur en het HPO Center
Literatuurlijst
Noten
Index