The Art of AI, paperback editie (chatboek)

The Art of AI, paperback editie (chatboek)

Een praktische introductie in machine learning voor mediamakers

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 398 pagina's
ISBN
9789463563512
Gepubliceerd
2024
€ 34,99

Goed om te weten: dit boek bevat een chatbot die de inhoud van het boek kent en waarmee je interactief aan de slag kunt. Na registratie heb je gratis toegang.

Er wordt op dit moment veel gesproken over Artificiële Intelligentie (AI). Dat is ook niet zo gek, want de mogelijkheden met AI en machine learning zijn eindeloos, ook voor creatief werk. Je kunt videobeelden zoeken en monteren alsof je een tekst wijzigt in Word, illustraties genereren, alternatieve krantenkoppen bedenken of automatisch transcripties maken van tientallen geluidsopnames tegelijk. AI biedt een wereld aan mogelijkheden, maar je moet er soms ook voor uitkijken.

The Art of AI is dé praktische en toegankelijke introductie in machine learning en kunstmatige intelligentie. Het legt je alles uit over AI, zonder dat je daar programmeerkennis voor nodig hebt. Je leert wat je er allemaal mee kunt, maar ook wat de valkuilen zijn. Het boek biedt een overzicht en uitleg van meer dan zeventig applicaties die je assisteren bij de verschillende fasen van creatieve producties. Het bevat twaalf interviews met AI-pioniers uit de creatieve industrie, waaronder Nadia Piet (Head of Creative Technology bij DEPT) en industrieel ontwerper Dasha Simons (AI & AI ethics, IBM).

"Je kunt met machine learning boven je onderwerp gaan hangen, voorbij de anekdote". - Coen van de Ven, journalist voor De Groene Amsterdammer

"Creativiteit is niet iets wat hoeft te worden opgelost." - Vincent Koops, RTL Nederland 

Wis filter
  • Laurens Vreekamp

    Laurens Vreekamp is journalist trainer designthinker en oprichter van de Future Journalism Today Academy. Tot voor kort werkte hij als Teaching Fellow bij het News Lab van Google en was hij docent-onderzoeker User Experience Design aan de School voor...
    Vreekamp V

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij The Art of AI, paperback editie (chatboek) hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over ai op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...