Focus op Fotografie: Dronefotografie, 4e editie

Focus op Fotografie: Dronefotografie, 4e editie

Aankoop, voorbereiding, regelgeving, vlieg- en fotografietips

Uitvoering
Paperback, kleur, 208 pagina's
ISBN
9789463563413
Verwacht op
30 maart 2024
€ 39,99 € 34,99 (actieprijs t/m 27-3-2024)

Iedereen droomt er wel eens van: kunnen vliegen als een vogel en even niet gebonden zijn aan de zwaartekracht. Om nét even over de rand van die klif te kunnen kijken. Om te zien hoe de top van een hoge boom er van dichtbij uitziet. Om de omgeving waarin we wonen in al haar onderliggende verbanden te kunnen zien.

Luchtfoto’s zijn misschien wel zo fascinerend omdat ze ons een blik gunnen op de aarde zoals we die niet vaak zien: vanaf een hoogte van enkele tientallen tot honderden meters transformeert zelfs het saaiste landschap in een wonderlijk schouwspel. Tot voor kort was het als fotograaf beperkt mogelijk om de derde dimensie te verkennen, maar dat verandert snel met de opkomst van betaalbare unmanned aerial vehicles – in de volksmond drones genoemd – die uitgerust zijn met een camera.

In dit boek worden de mogelijkheden om te fotograferen met een drone stapsgewijs uiteengezet. Als eerste worden de onderdelen van een cameradrone besproken. Daarna volgt de bespreking van een aantal populaire drones in verschillende prijsklassen. Na een korte introductie digitale fotografie volgen adviezen voor het daadwerkelijk fotograferen vanuit de lucht. Er wordt afgesloten met enkele praktische adviezen en tips voor mensen die verder willen gaan. Ook de meest recente regelgeving komt aan bod. Het geheel is aangevuld met talloze inspirerende luchtfoto’s.

In deze vierde, herziene editie worden niet alleen de nieuwste drones besproken, ook is het hoofdstuk over de regelgeving aan de actuele situatie aangepast. Zo wordt onder meer stilgestaan bij de verschillende categorieën, de registratieverplichting, het vliegbewijs en de identificatie op afstand.

Wis filter
  • Wiebe de Jager

    Wiebe de Jager

    Wiebe de Jager (1976) is gecertificeerd dronepiloot en voert voor diverse opdrachtgevers foto- en filmprojecten uit in binnen- en buitenland. Hij schrijft over de ontwikkelingen op het gebied van onbemande luchtvaart op www.dronewatch.nl....
    Jager J

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Focus op Fotografie: Dronefotografie, 4e editie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over drone op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...