Pas (er)op!

Pas (er)op!

Over informatiebeveiliging, bewustwording en gedragsverandering

Uitvoering
Flexcover, zwart-wit, 144 pagina's
ISBN
9789463563048
Verwacht op
25 februari 2023
€ 24,99 € 19,99 (actieprijs t/m 23-2-2023)

Digitalisering gaat steeds sneller. Organisaties en mensen beschikken over toenemende hoeveelheden vertrouwelijke en waardevolle informatie. Dit hoeven niet alleen persoonsgegevens te zijn, maar kunnen ook recepturen of financiële informatie zijn. Zowel van binnen als buiten organisaties liggen dreigingen op de loer. Deze brengen grote risico's met zich mee, van financiële risico's tot reputatieschade en in het ergste geval faillissement van een organisatie. Om organisaties én mensen te beschermen tegen deze dreigingen is het belangrijk om veel aandacht te hebben voor het thema informatieveiligheid. De auteurs constateren dat, mits de technische, fysieke en organisatorische maatregelen op orde zijn, de mens de succesbepalende factor is voor het slagen van een veilige (digitale) werkomgeving.

In dit boek nemen Jan Hoogstra en Kimberley Tonkes je aan de hand van hun eigen ervaringen mee in het belang van gedragsregels, -interventies en bewustwording. Zij benadrukken de noodzaak van bewustwording én scholing om te komen tot gedragsverandering. Daarbij maken zij gebruik van concrete en aansprekende praktijkvoorbeelden over hoe het gedrag van de mens beïnvloed kan worden en risico's op het gebied van informatiebeveiliging verminderd kunnen worden.

Wis filter
 • Jan Hoogstra

  Jan Hoogstra

  Jan Hoogstra heeft na zijn opleiding Bedrijfseconomie meer dan 25 jaar ervaring opgedaan als IT-adviseur en IT-auditor bij enkele grote accountants- en adviesbureaus. Tijdens zijn loopbaan heeft hij veel opdrachten gedaan op het gebied van informatiebeveiliging....
  Hoogstra H
 • Kimberley Tonkes

  Kimberley Tonkes

  Gebiologeerd door het gedrag van mensen legde Kimberley Tonkes precies daar de focus in haar schoolcarrière met o.a. communicatie en arbeid- en organisatiepsychologie. Inmiddels heeft zij meer dan 15 ervaring op gebied van mens en organisatie in diverse...
  Tonkes T

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Pas (er)op! hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over beveiliging op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...