Het grote landschapsfotografieboek

Het grote landschapsfotografieboek

Uitvoering
Paperback, kleur , 240 pagina's
Auteur
ISBN
9789463560962
Gepubliceerd
2019
Serie
€ 44,99

Heb je er ooit van gedroomd om zulke ongelooflijke landschapsfoto’s te maken dat je vrienden en familie zeggen: ‘Wacht eens even, heb jij die foto gemaakt?! Echt waar?’. Je hebt geluk. In dit boek leert professioneel fotograaf en bekroond auteur Scott Kelby je hoe je adembenemende landschapsfoto’s maakt en bewerkt. Scott laat al zijn geheimen en beproefde technieken zien, terwijl hij alles bespreekt, van essentiële uitrusting en camera-instellingen tot de technieken die je nodig hebt om indrukwekkende landschapsfoto’s te maken. Van schitterende landschappen bij zonsopgang tot het vastleggen van snelstromende beekjes en watervallen en van het fotograferen van de nachtelijke hemel of de Melkweg tot het maken van weidse panorama’s, Scott laat het allemaal zien.

Naast vele andere onderwerpen bespreekt Scott onder meer het volgende:

 • de geheimen om superscherpe, frisse beelden te krijgen (zonder een nieuwe lens te hoeven kopen);
 • wat de juiste camera-instellingen zijn voor landschapsfotografie en waarom (en welke je beter kunt vermijden);
 • waar je je camera op moet scherpstellen om van voorgrond tot achtergrond haarscherpe foto’s te krijgen;
 • hoe je prachtige high-dynamic-rangefoto’s, indrukwekkende panorama’s en zelfs HDR-panorama’s maakt en hoe je ze professioneel nabewerkt;
 • hoe je boeiende landschapsfoto’s met lange belichtingstijd maakt;
 • welke uitrusting je echt nodig hebt, welke spullen je beter thuis kunt laten, welke accessoires het beste werken en een heleboel geweldige tips die je niet alleen helpen om betere foto’s te maken, maar die het hele proces van fotograferen nog leuker maken.

Je vindt het allemaal in Het grote landschapsfotografieboek, van de planning tot de nabewerking (waarbij je je foto’s van doorsnee tot fantastisch maakt). Het beste van alles is dat er slechts één onderwerp per bladzijde is, dus je vindt gelijk alle informatie die je nodig hebt. Zo’n boek over landschapsfotografie was er nog niet eerder!

Wis filter
 • Scott Kelby

  Scott Kelby

  Scott Kelby is de bestverkopende auteur ter wereld van boeken over fotografische technieken. Hij is tevens hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Lightroom Magazine producer van LightroomKillerTips.com hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift...
  Kelby K

Het grote landschapsfotografieboek

1
ONMISBARE UITRUSTING
2
CAMERA-INSTELLINGEN EN LENZEN
3
VOORDAT JE BEGINT TE FOTOGRAFEREN
4
COMPOSITIE
5
HDR & PANORAMA’S
6
LANGE BELICHTINGSTIJDEN
7
STERRENHEMELS EN DE MELKWEG
8
NABEWERKING
9
NOG MEER TIPS
10
LANDSCHAPSRECEPTEN
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Het grote landschapsfotografieboek hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over landschapsfotografie op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...