Toolkit Procesregie (paperback)

Toolkit Procesregie (paperback)

Hoe je mensen beweegt naar resultaat

Uitvoering
Boek, paperback, kleur, 160 pagina's
Ook beschikbaar
ISBN
9789089654670
Gepubliceerd
2019
€ 29,99
niet meer leverbaar

Als u sturing geeft aan processen, moet u weten hoe u een proces op een professionele manier start en hoe u tussentijds kunt interveniëren als er problemen dreigen te ontstaan. Maar dat alleen is niet voldoende. U moet ook in staat zijn om snel tot harde resultaten te komen, om partners in de actieve positie te bewegen en om betrokkenen te inspireren, te boeien, in hun energie te houden. Dat vraagt om lef en creativiteit.

Dit boek biedt een praktische toolkit om processen en programma’s snel en effectief te leiden. Het laat zien hoe u bijeenkomsten ‘anders dan anders’ kunt organiseren, van climate setting tot evaluatie. Aan bod komen verschillende prikkelende technieken die helpen om informatie uit te wisselen en tot maximaal gedragen besluiten te komen, ook als het om grote groepen gaat. Daarmee vormt deze toolkit een belangrijke aanvulling op de succesvolle boeken Procesregie en Procesinterventies!

Dees van Oosterhout is directeur van Van Oosterhout Adviesgroep. Ze werkt als extern procesregisseur, geeft trainingen procesregie, begeleidt verandertrajecten en werkt samen met de Thiagi-group uit de VS op het gebied van innovatieve werkvormen. Ze is auteur van de boeken Procesregie en Procesinterventies en schreef de teksten voor deze toolkit.

Thea Draijer is interim (proces)manager en werkt met visualisaties, Insights Discovery® en interactieve werkvormen. Voor dit boek ontwierp zij de infographics, ter ondersteuning van de theorie, maar vooral ook om de toegankelijkheid van de technieken te vergroten.

  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
  • Dees van Oosterhout

    Dees van Oosterhout

    Dees van Oosterhout (Van Oosterhout Adviesgroep) werkt als zelfstandig adviseur voor de top van de overheid en het bedrijfsleven. Al ruim 25 jaar loodst ze organisaties daadkrachtig door cultuurveranderingstrajecten en complexe besluitvormingsprocessen....
    Oosterhout O

Toolkit Procesregie (paperback)

Voorwoord
Inleiding
1
Procesregie: de essentie
2
Hoe stuurt u bij in lastige situaties?
3
Het fundament voor elke bijeenkomst
4
Kennismaking en climate setting
5
Informatie uitwisselen en belangen achterhalen
6
Een effectievere samenwerking
7
Heldere en gedragen besluiten nemen
8
Leren door te evalueren
9
Vanuit het hart naar resultaat
Persoonlijk bericht aan de lezer
Literatuur