50 werkvormen voor creatieve sessies (e-book)

50 werkvormen voor creatieve sessies (e-book)

Een schatkist vol ideeën voor bijeenkomsten met resultaat

Uitvoering
E-boek, 224 pagina's
ISBN
9789089650610
Gepubliceerd
2010
€ 22,99

Creatief denken kun je zien als een ontdekkingsreis. Soms laat je het logisch denken even voor wat het is en zoek je je grenzen op, wil je zoveel mogelijk ‘out –of –the box’ denken en laat je je verbeelding spreken. In andere gevallen heb je juist je logische denkvaardigheden nodig om een vraagstuk van alle kanten te bekijken of een idee te beoordelen.

Dit boek biedt een schatkaart om je weg te vinden in de wereld van creatief denken. Het bevat vijftig inspirerende werkvormen die de hersenen op verschillende manieren prikkelen en die geschikt zijn voor creatieve sessies met groepen, maar soms ook een individuele variant hebben. Onder creatieve sessies verstaan we bijeenkomsten die bijdragen aan nieuwe ideeën of een gezamenlijk streefbeeld en uiteindelijk tot innovaties en verbeteringen leiden. Dat kan op een intuïtieve manier gaan, maar er staan ook voldoende werkvormen in dit boek waarbij een beroep wordt gedaan op de ratio.

50 werkvormen voor creatieve sessies is geschreven voor mensen die bijeenkomsten begeleiden waarbij gebruik wordt gemaakt van de creatieve vermogens van de deelnemers om zo echt tot vernieuwing of verbetering te komen. Dat maakt dit boek geschikt voor managers, beleidsmedewerkers, trainers, consultants, professionele facilitators en verder voor iedereen die zulke sessies begeleidt.

 • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
 • Rozemarijn Dols

  Rozemarijn Dols

  Rozemarijn Dols heeft als psycholoog haar eigen bedrijf Dols-Consult werkt als management consultant bij de Galan Groep en als leiderschapstrainer bij De Verdieping. Zij houdt zich bezig met ontwikkelassessments loopbaancoaching en teamcoaching en verzorgt...
  Dols D
 • Josine Gouwens

  Josine Gouwens

  Josine Gouwens is gepromoveerd econoom en heeft haar eigen bedrijf Buro Talente. Ze geeft workshops Creatief Denken en helpt individuen en bedrijven om hun talenten beter te benutten. Zij doet dit door onder anderen MD- en talentontwikkeltrajecten op...
  Gouwens G