De STAR-methode (e-book)

De STAR-methode (e-book)

Selecteren, beoordelen en ontwikkelen van talent

Uitvoering
E-Book , 150 pagina's
ISBN
9789089650597
Gepubliceerd
2010
€ 16,99

Medewerkers onthullen met hun gedrag veel van wie ze zijn, wat ze kunnen en hoe ze werken. Gedrag is naast resultaten dan ook een belangrijke factor in hun functioneren. Maar resultaat is meetbaar en daarom vaak helder, iets wat voor gedrag veel minder vanzelfsprekend geldt. In de praktijk kost het doorgaans de grootste moeite om gedrag inzichtelijk te krijgen, bespreekbaar te maken, daarover feedback te geven en medewerkers op basis daarvan te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Situatie, Taak, Actie en Resultaat – STAR – maken duidelijk wat in een praktijksituatie de opdracht of het doel was, wat iemand toen heeft gedaan en wat het effect daarvan was. De STAR-methode helpt je om gedrag en competenties te herkennen en te gebruiken:

 • in het selectiegesprek om een inschatting te maken van een kandidaat;
 • bij beoordelingen om inzicht te krijgen in functioneren;
 • bij coaching om medewerkers te helpen bij hun ontwikkeling.

De STAR-methode is geschreven voor managers, leidinggevenden, P&O’ers en hr-adviseurs die zich in hun organisatie niet alleen richten op resultaten, maar ook op gedrag en competenties van mensen. En die talenten in (toekomstige) medewerkers willen herkennen en ontwikkelen.

Wis filter
 • Wanda Kraal

  Wanda Kraal

  Wanda Kraal is trainer en adviseur bij GITP waar ze ook leidinggeeft aan het kennisteam Communicatie en Samenwerking . In managementdevelopmenttrajecten en traineeships werkt zij met zowel ervaren leidinggevenden als aanstormend talent. Ze is coauteur...
  Kraal K
 • Saartje van den Heuvel (op dit moment geen actieve boeken)

  Saartje van den Heuvel (1976) heeft acht jaar als trainer/adviseur voor GITP Development & Training gewerkt. Met haar studie Bedrijfskunde als basis en een bijzondere interesse in de ontwikkeling van mensen geeft zij trainingen in alle gesprekken van...
  Heuvel H

Meer weten over Coaching & training? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als De STAR-methode (e-book) over Coaching & training en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 31, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...