Handboek Macrofotografie

Handboek Macrofotografie

Maak groot wat klein is!

Uitvoering
Hardcover, kleur , 204 pagina's
Auteur
ISBN
9789059409385
Gepubliceerd
2017
€ 39,99
niet meer leverbaar

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

In deze tijd waar elke dag miljoenen foto’s gemaakt worden, is het niet eenvoudig om onderscheidend te fotograferen. Ieder denkbaar onderwerp is vanuit elk standpunt al vele malen vastgelegd. Bent u enthousiast fotograaf en wilt u uw publiek – en uzelf – toch nog verrassen met bijzondere foto’s, stap dan eens in de wereld van macrofotografie. Daarmee opent u onderwerpen die voor het gewone oog gesloten blijven en dus de aandacht trekken van een ‘argeloze’ kijker.

Het welslagen van macro- en close-upfoto’s is net als andere disciplines in de fotografie afhankelijk van vier hoofdfactoren: gereedschap, kennis, vaardigheid en creativiteit/inspiratie. Deze vier aspecten vormen de basis van dit boek en komen uitgebreid aan de orde. Welke lens heb ik nodig? Wat is scherptediepte? Wat zijn de belangrijkste instellingen? Hoe kader ik een aantrekkelijk beeld? Op al deze vragen krijgt u antwoord in deze uitgave door middel van heldere tekst en duidelijke illustraties en voor de nodige inspiratie is het boek gelardeerd met mooie macro- en close-upfoto’s.

Ter afsluiting wordt de theorie aangevuld met drie prachtige portfolio’s. Huub de Waard laat u kennis maken met alle facetten – letterlijk – van microfotografie. Johan van de Watering laat in het veld zijn meesterlijke kijk op compositie en natuurlijk licht zien. Leon Baas bevriest zijn kruipende en vliegende modellen met flitslicht tot sprookjesachtige beelden.

Wis filter
  • Pieter Dhaeze

    Pieter Dhaeze

    Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en...
    Dhaeze D

Handboek Macrofotografie

1
Definities en onderwerpen
Definities
Samenvatting
Onderwerpen
Samenvatting
2
Gereedschap
Camera
Lenzen
Belichting
Accessoires
Overig
Samenvatting
3
Instellingen
Scherpte
Belichting
Kleur
Samenvatting
4
Compositie
Eyecatcher
Regel van 1/3
Beeldkader
Brandpunt-standpunt
Voor- en achtergrondonscherpte
Samenvatting
5
Weer, plaats en tijd
Checklist
Weersverwachting en zonnestand
Openingstijden
Routebeschrijving en lokale omstandigheden
Samenvatting
6
Werken met RAW
RAW-converters
Lightroom in de praktijk
Samenvatting
7
Focus stacking
Principe scherptediepte
Voorbereiding
Voordelen
Samenvoeging
Samenvatting
8
Publicatie
Resolutie en beeldverhouding
Foto’s verscherpen
Bestandstype en kleurruimte
Samenvatting
9
In het veld met....
Huub de Waard
Johan van de Watering
Leon Baas
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Handboek Macrofotografie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over macrofotografie op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...