Politieke intelligentie (e-book)

Politieke intelligentie (e-book)

Meer invloed? Weten hoe de hazen lopen!

Uitvoering
E-book, 256 pagina's
Ook beschikbaar
ISBN
9789089655004
Verwacht op
01 januari 2024
€ 17,99
nog niet leverbaar

Wat bepaalt of je succesvol bent in je werk? Voor 40% zijn dat je inhoudelijke kwaliteiten. Maar daarmee kom je er niet. Want hoe deskundig je ook bent: 60% van je succes hangt af van je persoonlijke strategie. Hoe ga je om met machtsverschillen? Hoe achterhaal je de verborgen belangen? Hoe doorbreek je sabotagegedrag? Heb je de juiste mensen in je netwerk?

Wil je écht succesvol zijn? Dan moet je weten hoe het speelveld eruitziet en hoe je daar invloed op uitoefent. Kortom: weten hoe de hazen lopen. Dit heeft alles te maken met het herkennen van gedrag van anderen, commitment creëren, slimme deals sluiten en krachtige besluiten durven nemen. Dát is politieke intelligentie.

Strategisch omgaan met anderen en tegelijkertijd goed naar jezelf kijken: daar draait het om. Dat leer je niet door een cursus, training of opleiding te volgen. Politieke intelligentie ontwikkel je op de werkvloer. Dit boek vult dan ook het gat tussen (business)school en praktijk. Benieuwd hoe je je politieke intelligentie vergroot? Dit zijn de spelregels!

Wis filter
  • Dees van Oosterhout

    Dees van Oosterhout

    Dees van Oosterhout is directeur van Van Oosterhout Adviesgroep. Ze werkt als zelfstandig adviseur binnen de overheid non-profitorganisaties en het bedrijfsleven. Het is haar passie om haar opdrachtgevers zodanig te ondersteunen dat zij vanuit hun eigen...
    Oosterhout O