Green IT

Green IT

De weg naar digitale duurzaamheid

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 256 pagina's
ISBN
9789463563529
Verwacht op
28 juni 2024
€ 34,99 € 32,50 (actieprijs t/m 26-6-2024)

IT is een vervuilend proces. Zakelijk wordt er veel IT gebruikt, maar ook in de privésfeer gebeurt dat meer en meer. Door de juiste keuzes te maken kun je een mooie bijdrage leveren aan het oplossen van de klimaatproblematiek. En daar zijn veel mogelijkheden voor. Green IT beschrijft hoe jij als manager het gebruik en verbruik van IT kunt beïnvloeden met aandacht voor de houdbaarheid van de wereld om je heen, met behulp van een handig stappenplan. Je kunt stappen zetten op verschillende niveaus, van het beïnvloeden van de gebruiker tot de keuze/beïnvloeding van datacenters en energieleveranciers.

Het boek bevat veel theorie, maar je vindt er ook de nodige praktijkvoorbeelden in. Zo bevat het boek diverse Nederlandse casussen en zijn er interviews met onder andere AFAS, Lenovo, TNO, RijksUniversiteit Groningen en ABN-AMRO opgenomen waarin deze organisaties uit de doeken doen hoe zij tegen duurzame IT aankijken. De kracht van het boek is de combinatie tussen achtergrond en concreetheid. Aan de hand van een model vind je handvatten om jou als manager te helpen duurzame IT in te zetten toe te passen.

Wis filter
 • Jan Hoogstra

  Jan Hoogstra

  Jan Hoogstra heeft na zijn opleiding Bedrijfseconomie meer dan 25 jaar ervaring opgedaan als IT-adviseur en IT-auditor bij enkele grote accountants- en adviesbureaus. Tijdens zijn loopbaan heeft hij veel opdrachten gedaan op het gebied van informatiebeveiliging....
  Hoogstra H
 • Eric Consten

  Eric Consten studeerde aan de HTS en Universiteit Twente. Hij deed jarenlange ervaring op bij KPN en CarintReggeland en is al een aantal jaren zelfstandig adviseur. De focus ligt op het geven van advies ten aanzien van de gehele ICT-omgeving met een nadruk...
  Consten C

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Green IT hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over green op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...