De complexiteit van het fotograferen

De complexiteit van het fotograferen

Inzichten en begrippen voor fotografen

Uitvoering
Paperback, kleur, 160 pagina's
Auteur
ISBN
9789463563260
Verwacht op
20 december 2023
€ 34,99 € 29,99 (actieprijs t/m 18-12-2023)

Fotografie lijkt zo simpel – druk op de knop en de foto is klaar – maar het is zo complex. Niet dat het moeilijk is, maar het is zo veelomvattend. Wie denkt dat kennis van de knopjes volstaat merkt snel dat dat onvoldoende is. Wie meent dat een mooi onderwerp ook tot mooie foto’s leidt vergist zich. Wie hoopt dat krachtige beelden vanzelf in de aandacht vallen komt bedrogen uit. Hoe hangt dat allemaal eigenlijk samen?

In dit boek wordt duidelijk dat wie bewust met de fotografie omgaat zich in een taalgebied heeft begeven waar niet de foto, de camera of de bewerking centraal staat, maar de fotograaf zelf met al zijn creatieve keuzes.

Een foto zegt niets als die niet bekeken wordt en dan is die betekenis ook nog afhankelijk van de context waarin de foto figureert. Het begin van een fotografisch traject is altijd een idee en het einde is communicatie. De complexiteit zal na het lezen van dit boek begrijpelijk zijn. Voor iedereen die het maak- en denkproces van fotografie wil begrijpen is dit boek een handleiding voor verdere ontwikkeling.

Jij bent fotograaf, docent, jurylid, curator, recensent, artdirector of mentor en wilt begrijpen hoe het werkt, die fotografie. In heldere hoofdstukken leer je met dit boek de verbanden kennen tussen alles waar een fotograaf mee te maken krijgt als die zijn gedachten wil laten uitmonden in resultaat.

Wis filter
  • Tom Meerman

    Tom Meerman (Amsterdam 1959) fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie (Artez Arnhem 1988). Sindsdien spreekt en schrijft...
    Meerman M

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij De complexiteit van het fotograferen hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over fotografie op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...