Adobe Photoshop voor Lightroom-gebruikers, 2e editie

Adobe Photoshop voor Lightroom-gebruikers, 2e editie

Uitvoering
Paperback, kleur , 202 pagina's
Auteur
ISBN
9789463560955
Gepubliceerd
2019
Serie
€ 44,99

Lightroom is een geweldig programma. Tegenwoordig is het voor heel veel fotografen het belangrijkste gereedschap voor fotobewerking. Maar op een gegeven moment realiseer je je dat je fotobewerkingen wilt doen die Lightroom gewoon niet kan. Het kan van alles zijn, van het professioneel retoucheren van portretten, het combineren van twee of meer foto’s, het maken van ongelooflijke speciale effecten, het verwijderen van afleidende elementen uit je foto’s tot het toevoegen van een mooi lettertype aan je foto’s en... Er zijn gewoon zo veel ongelooflijke dingen die je kunt doen. Tenminste, als je weet hoe je dat met Photoshop kunt doen.

Photoshop is... nou ja... het is Photoshop – dat enorme, verbazingwekkende, Zwitserse softwarezakmes met meer dan 70 gereedschappen en meer dan honderd filters. Vergeleken met Lightroom lijkt het best ingewikkeld en dat zou best zo kunnen zijn, maar je hebt een geheim wapen: Scott Kelby. Hij is dezelfde man die het best verkopende boek van de wereld over Lightroom schreef. Hij is redacteur en uitgever van de tijdschriften Photoshop User en Lightroom Magazine. Scott is hier om je alleen de belangrijkste, bruikbaarste delen van Photoshop te leren – alleen die dingen die Lightroom nog niet kan. Als je de technieken in dit handzame, eenvoudig te gebruiken boek eenmaal onder de knie hebt, opent dat een hele nieuwe wereld van productiviteit en creativiteit. Hier is wat je leert:

 • Scott vertelt je meteen welke gereedschappen je moet gebruiken, welke technieken het beste werken, welke je moet vermijden en waarom. Je hebt maar ongeveer 20% nodig van wat Photoshop kan en die 20% wordt in dit boek prima besproken.
 • De belangrijkste technieken voor lagen en het leren omgaan met lagen is zoiets als de sleutels krijgen van de snoepwinkel. Dit is waar de pret begint en je zult verbaasd zijn over wat je al snel zo gemakkelijk kunt doen.
 • Scotts favoriete (en bruikbaarste) retoucheertechnieken voor portretten; zijn favoriete speciale effecten voor landschaps- en reisfotografie en voor foto’s van mensen; plus welke filters geweldig zijn (en met welke je je tijd verspilt).
 • Ook leer je hoe je haar maskeert en superrealistische samengestelde foto’s maakt (je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk dat is), plus hoe je gebruik maakt van de nieuwste Photoshop-technologie, hoe je gebruik maakt van de nieuwste functies (zodat je dingen op de gemakkelijkste manier doet), plus een aantal van de huidige populairste technieken (zoals dezelfde commerciële uitstraling waar zo veel vraag naar is). Je gebruikt Photoshop dus binnen een mum van tijd als een pro.

Als je van jezelf vindt dat je Photoshop echt beter moet leren, dan heb je daar het beste boek voor in handen, afkomstig van de man die daadwerkelijk hèt boek over Lightroom schreef. Hij weet hoe je het beste uit deze twee krachtige gereedschappen kunt halen om je foto’s naar een hoger plan te tillen.

Wis filter
 • Scott Kelby

  Scott Kelby

  Scott Kelby is de bestverkopende auteur ter wereld van boeken over fotografische technieken. Hij is tevens hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift Lightroom Magazine producer van LightroomKillerTips.com hoofdredacteur en uitgever van het tijdschrift...
  Kelby K

Adobe Photoshop voor Lightroom-gebruikers, 2e editie

1
Onmisbare technieken
2
Van Lightroom naar Photoshop (en terug)
3
Slimme objecten en HDR
4
Portretten retoucheren
5
Samengestelde foto’s maken
6
Fotografische speciale effecten
7
Verscherpingstechnieken
8
Afleidende dingen verwijderen
9
Veelvoorkomende problemen oplossen
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Adobe Photoshop voor Lightroom-gebruikers, 2e editie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over Photoshop, op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...