Kinderen van nu

Kinderen van nu

Opvoeden zonder schuld, schaamte en oordeel

Uitvoering
Boek , 184 pagina's
ISBN
9789462962224
Gepubliceerd
2024
€ 24,99

‘De nieuwe generatie vraagt om een nieuwe manier van opvoeden.’

In een wereld die sneller draait dan ooit tevoren valt het ouders, leraren, docenten en therapeuten steeds vaker op: kinderen van nu zijn ‘anders’. Hun realiteit strekt zich uit tot ver voorbij wat wij ooit hebben gekend. Ze nemen niets zomaar aan, prikken dwars door dingen heen en lijken soms meer te weten dan wij. Ze willen niets liever dan vrij zijn – maar hebben tegelijk grote moeite met het nemen van verantwoordelijkheid. In hun opvoeding bieden regels en richtlijnen nog maar weinig houvast – sterker nog, ze werken vaak averechts.

De kinderen van nu leven in een wereld waarin grenzeloos veel mogelijkheden zijn - alles mag en alles kan. Deze nieuwe generatie vraagt om een andere manier van opvoeden en contact maken dan voorheen, toen alles nog veel meer gekaderd was.

Kinderen van nu – Opvoeden zonder schuld, schaamte en oordeel biedt een nieuwe kijk op opvoeden en begeleiden in de 21e eeuw. Dit boek geeft concrete handvatten en praktische inspiratie om de band tussen kind en opvoeder te versterken en verrijken. Zo kunnen kinderen worden ondersteund in het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en in ontdekken wie ze zelf zijn, los van alles om hen heen. Aan de hand van inspirerende verhalen, praktische oefeningen en inzichtelijke tips, wordt de deur voor je geopend naar een nieuwe manier van opvoeden.

Of je nu ouder, grootouder, opvoeder of leerkracht bent, Kinderen van nu helpt om samen met de nieuwe generatie op te groeien en te bloeien in een wereld vol mogelijkheden.

Wis filter
  • Marieke Zwinkels

    Marieke Zwinkels

    Marieke Zwinkels is expert op het gebied van onderwijs en opvoeding (innerlijk) leiderschap zelfliefde en hoogbegaafdheid. Marieke onderbouwt haar theorieën met herkenbare verhalen uit haar eigen leven en dat van haar klanten. Kristalhelder fileert en...
    Zwinkels Z

Kinderen van nu

Voorwoord
Inleiding
1
Jouw geschiedenis
2
The bigger picture
3
Jij in relatie
4
Kinderen van nu
5
De sleutel van verantwoordelijkheid
6
De praktijk | casussen
7
Als ouder/opvoeder/leraar in je proces
8
Het belang van bewust kiezen
Ten slotte
Over de auteur

Meer weten over Onderwijskunde & opvoeding? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Kinderen van nu over Onderwijskunde & opvoeding en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...