Écht de Sjaak!

Écht de Sjaak!

Een boek voor ongeneeslijk zieke mannen en de mensen om hen heen. Wat maken zij mee? Wat houdt hen bezig?

Uitvoering
Boek , 192 pagina's
ISBN
9789462962149
Gepubliceerd
2023
€ 27,99

Ongeneeslijk ziek zijn gooit je hele leven overhoop, en ook dat van de mensen om je heen. Steeds vaker zijn specialisten met palliatieve behandelingen in staat je leven te verlengen, maar hoe ga je om met het feit dat je niet meer beter wordt? Hoe praat je erover? Hoe deal je met je emoties? En wat mag en kun je van anderen verwachten? Je wordt geconfronteerd met levensvragen waar je – waarschijnlijk – nog nooit bij stilgestaan hebt. Er ligt, kort gezegd, heel erg veel op je bordje als je echt de Sjaak bent.

Dit boek is bedoeld voor zieke mannen en de mensen om hen heen. Kasper Klaarenbeek ontdekte in zijn eigen ‘reis’ als ongeneeslijke kankerpatiënt dat hij bijna geen mannelijke lotgenoten tegenkomt om mee te praten. De meeste mannen hebben niet zo goed geleerd om met onzekerheid en emoties om te gaan. Met dit boek maakt hij daar een verschil in. Het helpt ongeneeslijk zieke mannen en de mensen om hen heen om verbonden samen te leven. Kasper schrijft vlot, geeft veel handvatten, praktische tips en herkenbare ervaringsverhalen.

In deze onzekere levensfase is het belangrijk om niets meer uit te stellen, dus ga er – samen – mee aan de slag en ontdek wat er allemaal komt kijken bij de diagnose ‘ongeneeslijk’. En vooral ook wat er (nog) wel kan als je niet meer beter wordt!

Met een voorwoord van André van Duin.

Voor ieder verkocht exemplaar doneren Kasper Klaarenbeek en uitgeverij AnderZ samen €2,- aan stichting 'Echt de Sjaak!'. Stichting ‘Echt de Sjaak!’ stelt zich ten doel het sociale taboe rond ongeneeslijk zieke mannen zichtbaar en bespreekbaar te maken en zo de kwaliteit van het (samen)leven met een ongeneeslijke ziekte te verbeteren.

Wis filter
  • Kasper Klaarenbeek

    Kasper Klaarenbeek

    Kasper Klaarenbeek (1962) is zelfstandig organisatieadviseur en schreef twee bestsellermanagementboeken over MerkWaardig zijn. In 2018 hoorde hij dat hij ongeneeslijke kanker heeft. In Écht de Sjaak! gebruikt hij situaties uit zijn eigen leven en voorbeelden...
    Klaarenbeek K

Écht de Sjaak!

Voorwoord door André van Duin
Welkom!
Even voorstellen!
Waarom en voor wie heb ik dit boek geschreven?
Waar is hier de nooduitgang?
Exclusief voor Sjaken
‘Dansen’ met verschillen in beleving en omgaan met gedoe
Zin hebben, zin geven en zo veel mogelijk samen genieten van het leven
Rouwen is echt pijnlijk hard werken!
Wat heb je allemaal te doen?
Hoe leef je samen naar je levenseinde toe?
Tot slot
Bijlagen
Dankwoord
Bronnen en handige links

Meer weten over Lichaam & geest? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Écht de Sjaak! over Lichaam & geest en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...