Gewoon schrijven, joh!

Gewoon schrijven, joh!

Uitvoering
Boek, 128 pagina's
ISBN
9789462962026
Verwacht op
26 januari 2023
€ 20,00
nog niet leverbaar

Schrijfonderwijs is maar al te vaak stijf en volgt een voorgeschreven stramien. Leerlingen leren een goede zakelijke brief of e-mail te schrijven. Het taalgebruik is formeel en ze houden zich aan de conventies. Stijl en grammatica zijn daarbij het uitgangspunt. Lekker braaf.

Je kunt je afvragen of deze vorm nog altijd geschikt is. Eén ding is zeker: veel leerlingen vinden het saai. Oersaai. En daardoor blijven ze soms de rest van hun leven denken dat schrijven saai is. Doodzonde. Want zeg nou zelf, schrijven kan zo leuk zijn!

De afgelopen jaren hoorden we van veel docenten Nederlands dat ze graag een ‘leerlingenversie’ van het boek Schrijf eens even normaal, joh! zouden willen hebben. Want hoewel ze prima kunnen werken met dat boek, missen ze de vertaling naar de leefwereld van tieners. Daarom maakten Rick Evers en Willem Verdaasdonk samen met Sabine Jeurnink, docent Nederlands, dit werkboek, waarmee alle kerndoelen schrijfvaardigheid van het vak Nederlands worden behaald. En zeker zo belangrijk: waarmee leerlingen niet alleen goed leren schrijven maar ook ervaren dat schrijven leuk kan zijn. En lang niet zo moeilijk en saai als ze altijd dachten!

Wis filter
 • Willem Verdaasdonk

  Willem Verdaasdonk

  Willem Verdaasdonk is medeoprichter van Taaluilen een bedrijf dat organisaties helpt op een makkelijke en menselijke manier te communiceren. Hij is trainer adviseur en inspirator. Tijdens zijn schrijftrainingen zien cursisten dat schrijven voor iedereen...
  - -
 • Rick Evers

  Rick Evers

  Rick Evers is communicatieadviseur columnist tekstschrijver en trainer. Als eigenaar van Jou | tekst & training helpt hij mens en organisatie aan krachtige teksten. Zijn motto bij al zijn teksten en trainingen: het gaat niet om jou het gaat om je lezer....
  - -