ESG-gids

ESG-gids

In 7 stappen naar winst in duurzaamheid

Uitvoering
Boek , 256 pagina's
ISBN
9789401494991
Gepubliceerd
2023
€ 34,99

Op dit moment is duurzaamheidsverslaglegging verplicht voor o.a. beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2025 geldt die verplichting echter voor veel meer bedrijven, namelijk grote bedrijven met 40 miljoen omzet, 20 miljoen balanstotaal en 250 medewerkers. En omdat zij in hun rapportage moeten opnemen hoe duurzaam hun leveranciers werken, wordt ESG ook voor de kleinere bedrijven relevant. ESG is dus voor veel ondernemers niet meer de ver-van-mijn-bed show.

ESG staat voor Environmental Social Governance, ofwel milieu, sociaal beleid en bestuur. Deze drie indicatoren zijn belangrijk bij het bepalen van de duurzaamheid, ethiek en sociale impact van een bedrijf. En daarbij draait het niet alleen om klimaatmaatregelen, maar ook om een veilige werkomgeving, diversiteit, en de manier van leidinggeven. Door rekening te houden met de ESG-factoren draag je bij aan een duurzamere wereld.

Dit praktijkgerichte handboek biedt de ondernemer en manager concrete handvatten om aan de ESG-factoren te voldoen. En om als bedrijf betere financiƫle resultaten te halen en positief bij te dragen aan milieu, mens en samenleving. Deze dubbele impact wordt onderbouwd met cases en voorbeelden uit de praktijk. Met de opdrachten kun je als lezer direct zelf aan de slag. Zo maak je meteen een verschil.

Dit boek zal elke bedrijfsleider inspireren en ondersteunen in het uitstippelen van een succesvolle ESG-strategie. // Pieter Loose, CEO, Ekopak (Sustainable Water)

Deze gids biedt een praktisch handvat om de implementatie van ESG aan te vatten of tot een hoger niveau te tillen. // Mercedes Sanchez Varela, Chapter Zero Brussels

Wis filter
  • Karine Vandenberghe

    Karine Vandenberghe

    Karine Vandenberghe is ondernemer en strategisch ESG-adviseur en zetelt in verschillende raden van bestuur naast haar betrokkenheid in het familiebedrijf Perpetos. Ze bekleedde de functie van HRdirecteur bij DPG media en KPMG en was voorzitter van Amnesty...
    Berghe B

Meer weten over Duurzaamheid? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als ESG-gids over Duurzaamheid en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...