De nieuwe CEO

De nieuwe CEO

Het venijn zit in de start

Uitvoering
Flexcover, zwart-wit , 260 pagina's
ISBN
9789089657381
Verwacht op
29 augustus 2024
€ 34,99

Gefeliciteerd met je benoeming als CEO! Een prachtige nieuwe uitdaging die je natuurlijk met beide handen aangrijpt. Maar wel een plek in de spotlights waar iedereen – terecht - veel van je verwacht. Dit boek werpt nieuw licht op het eerste jaar als nieuwe CEO, en geeft jou én de hele organisatie een sterke start. Want het is niet vanzelfsprekend dat het goed gaat in de nieuwe setting en als het niet lukt, heeft de hele organisatie er last van.

Afhankelijk van hun start kunnen briljante CEO’s lang worstelen en minder ervaren CEO’s al vroeg schitteren. Effectieve CEO’s begrijpen dat onboarden als CEO precair is gezien de impact van leiderschapsovergangen in de top. Zij beseffen dat dit een periode van onzekerheid en verandering is, een ware transitie voor alle betrokkenen. Zij negeren de menselijke kant niet maar besteden aandacht aan het transitieproces zodat het als katalysator dient voor verandering en vernieuwing. De meesten hebben echter weinig praktische ervaring met dergelijke transitieprocessen, wat nog ingewikkelder is als je er middenin zit.

Maaike van der Wal laat zien hoe nieuwe CEO’s vanaf het allereerste begin van grote betekenis kunnen zijn voor de organisatie en haar mensen. Haar boek is dan ook een onmisbare gids voor alle nieuwe leiders op bepalende posities, waar vasthouden aan oude perspectieven risico’s onnodig verhoogt en kostbare kansen verzuimt.

Wis filter
  • Maaike van der Wal

    Maaike van der Wal

    Maaike van der Wal is trusted advisor van nieuwe topmanagers en topmanagementteams in de private en publieke sector. Zij helpt ze hun impact (en plezier) te vergroten door vraagstukken te ontrafelen die zowel de harde als zachte kant raken. Dankzij haar...
    Wal W

Meer weten over Leiderschap? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als De nieuwe CEO over Leiderschap en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...