Supercharge your stories

Supercharge your stories

Gebruik gedragspsychologie in je verhalen en maak ze nog overtuigender

Uitvoering
Flexcover, zwart-wit , 240 pagina's
ISBN
9789089656261
Gepubliceerd
2022
€ 30,99

Verhalen vertellen is het oudste gereedschap dat we als mens kennen om gedrag te beïnvloeden. Of het nu gaat over religies, economische systemen, landen, politiekstromingen of merken. Dankzij de verbeeldingskracht van de mens kunnen we ons via verhalen abstracte concepten voorstellen. Verhalen verbinden. Verhalen verpakken boodschappen. Verhalen doen ons geloven. Verhalen maken wie we zijn én beïnvloeden wat we doen, en niet doen. Logisch dat storytelling in de aandacht staat bij veel (maatschappelijke) organisaties, reclamebureaus en marketingafdelingen.

Onze kennis van het menselijk gedrag groeit met de dag. Het tijdperk waarin marketing, reclame en communicatie een vak van alleen buikgevoel en intuïtie was, ligt ver achter ons. Voor elke marketing-, communicatie- of reclameprofessional is het essentieel om kennis te hebben van de werking van het menselijk brein en hoe dit beslissingen neemt. Je vak speelt zich uiteindelijk af tussen de oren van je doelgroep. Dit boek helpt jou op een praktische manier om je verhalen zo op te bouwen dat ze passen bij hoe wij als mens functioneren. Zo worden verhalen geloofwaardiger en overtuigender. En soms is het belangrijk om te weten wat je vooral niet moet doen. Op deze manier kun je verhalen nog effectiever inzetten om je doelstellingen te bereiken – van het beïnvloeden van koopgedrag tot het aanbrengen van positieve veranderingen voor onze samenleving.

Paul Hillesum (creative director en strategy director) is oprichter van storytelling bureau Truman dat hij in 2015 met Amber Franssen startte. Samen met Amber schreef hij het bekroonde boek True Storytelling; geloofwaardigheid als marketingtool. Nadine Komduur was in dienst bij Truman als strateeg en copywriter. Ze maakte een carrièreswitch om aan de slag te gaan als social designer.

“Supercharge your stories laat zien dat je de kracht van verhalen vertellen en het marketingvak beter gaat begrijpen door te weten hoe ons brein werkt. Het boek geeft je een zeer toegankelijke en gelijktijdig opmerkelijk breed overzicht over hoe je inzichten vanuit de psychologie en hersenonderzoek voor je kunt laten werken in de dagelijkse praktijk.”

Dr. Steven Scholte, Associate Professor of Cognitive Neuroscience aan de Universiteit van Amsterdam en CEO van neuro-marktonderzoeksbureau Neurensics

“Of je nou communiceert met je klanten, je aandeelhouders, je lief of je kind, niets is overtuigender dan een verhaal vertellen. Dat wist je allang. Maar weet je ook welke ingrediënten je precies in je verhaal moet stoppen? Dat lees je in Supercharge your stories. Een belangrijk en fascinerend boek, dat prachtig is geïllustreerd. Lezen!”

Aartjan van Erkel - Beruchtste copywriter van Nederland en tweevoudig nummer 1 bestsellerauteur

Wis filter
 • Paul Hillesum

  Paul Hillesum

  Paul Hillesum (creative director en strategy director) begint zijn carrière als stagiair bij reclamebureau D Arcy op de afdeling strategie. Tijdens zijn stage wordt hij steeds meer getrokken naar en betrokken bij de creatieve afdeling. Na de afronding...
  Hillesum H
 • Amber Franssen

  Amber Franssen

  Amber Franssen is een creatieve duizendpoot. Ze start haar creatieve loopbaan aan de Rietveld Academie in de richting Audiovisueel. In 2000 wordt ze genomineerd als beste kunststudent van Nederland door het Prins Bernard Cultuurfonds. Na haar studie stapt...
  Franssen F

Supercharge your stories

HET VERHAAL ACHTER SUPERCHARGE YOUR STORIES
INLEIDING
1
ER WAS EENS...
2
DE WONDERLIJKE WERELD VAN GEDRAG
3
HET ZWITSERS ZAKMES VAN SYSTEEM 1
4
BOUW BETERE VERHALEN VOOR HET BREIN
5
TIJD VOOR POSITIEVE VERHALEN
6
MERK IN HET BREIN
7
LET’S SUPERCHARGE A LITTLE MORE!
BIJLAGE: DE BESLISREGELBIBLIOTHEEK
OVER DE AUTEURS
BRONNEN

Meer weten over (Online) Marketing & sales? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Supercharge your stories over (Online) Marketing & sales en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 28, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...