De manager als koorddanser

De manager als koorddanser

Leiderschapsdilemma's in de praktijk

Uitvoering
Flexcover, zwart-wit , 160 pagina's
ISBN
9789089655820
Gepubliceerd
2021
€ 29,99

Als leider moet je keuzes maken, iedere dag weer. Dat hoort nu eenmaal bij je functie. Punt. Maar soms vormen deze keuzes dilemma’s waarop je vastloopt. Je worstelt met het spanningsveld tussen taak en mens, controle en vertrouwen, tussen stabiliteit en verandering. Want wat je ook kiest, voor iedere optie is wel wat te zeggen. Geen één keuze is helemaal goed, of helemaal fout. Was dat maar zo. Dan was de keuze niet zo lastig en voelde je de spanning niet tussen tegengestelde benaderingen. Sta jij ook voor dit soort lastige beslissingen die maar aan je blijven knagen? Maakt je hoofd overuren omdat je te veel piekert? Je bent niet de enige.

Elke manager heeft baat bij meer zekerheid als hij (of zij natuurlijk) om moet gaan met de paradoxen in zijn rol. Weten hoe anderen dat doen kan die zekerheid geven.

In De manager als koorddanser kruip je in de huid van leiders in uiteenlopende sectoren. Zij delen hun ervaringen aan de hand van aansprekende verhalen over de meest voorkomende leiderschapsdillemma’s als verandering, besluitvorming en samenwerking. Die verhalen leveren persoonlijke inzichten op die resulteren in moedige besluiten.

  • Het boek behandelt de onzekerheden die gepaard gaan met een leidinggevende rol en biedt steun en opluchting.
  • Bevat 25 herkenbare verhalen uit de praktijk die je laten nadenken over de manier waarop je zelf met dit soort dilemma’s omgaat.
Wis filter
  • Heidy Peperkamp

    Heidy Peperkamp

    Heidy Peperkamp is een ondernemende organisatiecoach en interimmanager en heeft in de afgelopen twintig jaar meer dan 1000 leidinggevenden getraind en begeleid in hun leiderschapsontwikkeling. In dit boek snijdt ze herkenbare thema s aan die jou stimuleren...
    Peperkamp P

Meer weten over Algemeen Management? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als De manager als koorddanser over Algemeen Management en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...