Politieke intelligentie

Politieke intelligentie

Meer invloed? Zó speel je het spel op de werkvloer!

Uitvoering
Boek, 256 pagina's
Ook beschikbaar
ISBN
9789089652850
Gepubliceerd
2016
€ 24,99
niet meer leverbaar

Wat bepaalt of je succesvol bent in je werk? Voor 40% zijn dat je inhoudelijke kwaliteiten. Maar daarmee kom je er niet. Want hoe deskundig je ook bent: 60% van je succes hangt af van je persoonlijke strategie. Hoe ga je om met machtsverschillen? Hoe achterhaal je de verborgen belangen? Hoe doorbreek je sabotagegedrag? Heb je de juiste mensen in je netwerk?

Wil je écht succesvol zijn? Dan moet je weten hoe het speelveld eruitziet en hoe je daar invloed op uitoefent. Niet door rattengedrag te ontwikkelen, achterkamertjes¬politiek te bedrijven, mensen te manipuleren of iemand een hak te zetten, maar door de spelregels te kennen en het spel op een slimme manier te spelen. Dát is politieke intelligentie.

Strategisch omgaan met anderen en tegelijkertijd goed naar jezelf kijken: daar draait het om. Dat leer je niet door een cursus, training of opleiding te volgen. Politieke intelligentie ontwikkel je op de werkvloer. Dit boek vult dan ook het gat tussen (business)school en praktijk. Benieuwd hoe je je politieke intelligentie vergroot? Dit zijn de spelregels!

“Dees van Oosterhout snijdt met dit boek een cruciaal onderwerp aan dat lange tijd onderbelicht is gebleven: politieke intelligentie. Een must voor iedere mana¬ger die het speelveld met een ijzersterke strategie wil betreden.” -- Ruud IJzelendoorn, directeur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amsterdam

Downloadbare bestanden
Wis filter
  • Dees van Oosterhout

    Dees van Oosterhout

    Dees van Oosterhout (Van Oosterhout Adviesgroep) werkt als zelfstandig adviseur voor de top van de overheid en het bedrijfsleven. Al ruim 25 jaar loodst ze organisaties daadkrachtig door cultuurveranderingstrajecten en complexe besluitvormingsprocessen....
    Oosterhout O

Politieke intelligentie

INLEIDING
1
MINDFUCKING: MENTALE MANIPULATIE
2
DE HEILIGE HUISJES VAN JE TEAM
3
CONFLICTEN OP DE WERKVLOER
4
EMPATHIE OPENT DEUREN!
5
DOORZIE DE ONZICHTBARE WERKEL? KHEID
6
OMGAAN MET ONZEKERHEID
7
JEZELF PROFILEREN ALS OPDRACHTGEVER
8
VERKLEIN DE MACHTSAFSTAND!
9
JE BENT WIE JE KENT
10
KRACHTIGE BESLUITEN NEMEN
11
HOE CREËER JE COMMITMENT?
12
CLIMATE SETTING: WERKEN AAN DE SFEER
13
VERBORGEN BELANGEN ACHTERHALEN
14
SLUIT SLIMME DEALS!
15
VERGROOT JE POSITIEVE INVLOED!
16
SABOTAGE OP DE WERKVLOER
17
ZONDER MENSENKENNIS BEN JE NERGENS!
LITERATUUR
STRONG MENTALITY
OVER DE AUTEUR
REGISTER