Professionele loopbaancoaching, 2e editie

Professionele loopbaancoaching, 2e editie

Praktijkboek voor het begeleiden van loopbaanvragen

Uitvoering
Boek , 304 pagina's
ISBN
9789089652812
Gepubliceerd
2015
€ 32,99
niet meer leverbaar

Loopbaancoaching is een jong vakgebied, dat volop in beweging is. Maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen maken het werk complexer én belangrijker. In deze tijd van vele beroepskeuzemogelijkheden voor jongeren, het wegvallen van lifetime-employment, krapte op de arbeidsmarkt, burn-outs onder dertigers en het vitaal houden van vijftigers en zestigers, schreeuwt het vak om professionalisering.

Professionele loopbaancoaching is een praktijkboek voor professionals die zich bezighouden met loopbaanvraagstukken. Deze tweede herziene druk geeft niet alleen een uitgebreid en actueel overzicht van de belangrijkste denkwijzen, modellen, instrumenten en werkvormen, maar ook veel praktische tips. Aan bod komen onderwerpen als keuzebegeleiding, competentiecoaching, levenscoaching, loopbaancounseling en coaching bij stress of burn-out. Daarmee biedt het een uitstekende basis voor iedere loopbaancoach die zich verder wil professionaliseren en verdiepen!

Rozemarijn Dols is coach, trainer en auteur van diverse boeken over creatieve werkvormen en het gebruik van filmfragmenten bij coaching. Zij houdt zich in de meest brede zin bezig met ontwikkeling van mensen in organisaties. Ze heeft haar eigen praktijk en was eerder als directielid verbonden aan het psychologisch adviesbureau LTP.

Wis filter
  • Rozemarijn Dols

    Rozemarijn Dols

    Rozemarijn Dols heeft als organisatiepsycholoog haar eigen bedrijf Dols-Consult werkt als als leiderschapstrainer bij De Nieuwe Verdieping en bij Double Healix. Zij houdt zich bezig met coaching teamcoaching en verzorgt beeldtrainingen voor leidinggevenden...
    Dols D

Professionele loopbaancoaching, 2e editie

1
Loopbaancoaching: een overzicht
2
Hulpmodellen bij loopbaancoaching: een theoretische verkenning
3
Het loopbaanadviestraject: de intake
4
Psychische problematiek
5
Was will der Mensch? Keuzebegeleiding
6
De ruwe diamant: competentiecoaching
7
Is that all there is? Levenscoaching
8
Wat houdt je tegen? Loopbaancounseling
9
Coaching bij burn-out en overspannenheid
10
De toolkit van de loopbaancoach
Bijlagen
Literatuur
Index

Meer weten over Coaching & training? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Professionele loopbaancoaching, 2e editie over Coaching & training en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...