Werken met andere culturen (e-book)

Werken met andere culturen (e-book)

Vloeiend communiceren en onderhandelen door bestaande patronen te doorbreken

Uitvoering
E-Book , 288 pagina's
Auteur
ISBN
9789089650962
Gepubliceerd
2011
€ 22,99

Als je samenwerkt met mensen uit andere culturen word je nogal eens verrast. De Japanner zegt niet eerlijk waar het op staat. In India zegt men het één, maar doet men het ander. En je Italiaanse zakenrelatie heeft tijd voor alles, behalve voor zaken.

Cultuurverschillen leiden vaak tot verwarring en irritatie. Iedereen handelt immers vanuit zijn eigen referentiekader; een kader dat wordt bepaald door de omgeving waarin je opgroeit. Dit boek helpt je om je bewust te worden van je eigen kader en inzicht te krijgen in het kader van anderen. Om goed samen te werken met mensen uit andere culturen − zowel in Nederland op kantoor, als in het buitenland aan de onderhandelingstafel − is het belangrijk om niet te snel te oordelen, maar je te verdiepen in de ander. Oprechte nieuwsgierigheid kan veel problemen voorkomen.

Frank Garten heeft veel ervaring opgedaan in het internationale zakenleven. Tegenwoordig is hij organisatieadviseur en helpt hij teams in bedrijven effectiever samen te werken en te onderhandelen met mensen uit andere culturen. Hij richt zich op de dagelijkse praktijk en ziet cultuur niet als barrière, maar als kans. Want in díe mindset zit ‘de kracht van diversiteit’.

‘De sleutel tot succesvol werken met andere culturen ligt bij jezelf! Frank Garten illustreert dat op een heldere, verfrissende en praktische wijze. Zijn boek is een rijke en bruikbare bron voor iedereen die internationaal werkt en zijn interculturele communicatie- en onderhandelingsvaardigheden wil versterken.’

Nelke Galema

Executive Coach, gespecialiseerd in Cross Cultural Coaching, verbonden als docent aan het Instituut Clingendael

‘Niet alleen mensen uit het bedrijfsleven, maar ook diplomaten, politici, ontwikkelingswerkers en reizigers kunnen veel opsteken van de ervaringen van Frank Garten. Hij presenteert zijn inzichten op een verfrissende manier, zonder in jargon te vervallen. Zowel beginnende als ervaren onderhandelaars worden door dit boek geboeid.’

Jan Pronk

Voormalig Minister voor Ontwikkelingssamenwerking

Wis filter
  • Frank Garten

    Frank Garten (op dit moment geen actieve boeken)

    Frank Garten heeft veel ervaring opgedaan in het internationale zakenleven. Tegenwoordig is hij organisatieadviseur en helpt hij teams in bedrijven effectiever samen te werken en te onderhandelen met mensen uit andere culturen. Hij richt zich op de dagelijkse...
    Garten G

Meer weten over Algemeen Management? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Werken met andere culturen (e-book) over Algemeen Management en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...