De Collectie: De Verbinding - De Verdieping - De Verduurzaming - De Verwezenlijking

De Collectie: De Verbinding - De Verdieping - De Verduurzaming - De Verwezenlijking

Uitvoering
Hardcover, zwart-wit, 384 pagina's
ISBN
9789059409545
Gepubliceerd
2017
€ 41,99
niet meer leverbaar

Van Bommel en Van Engelen hebben in precies drie jaar tijd vier boeken bij Van Duuren Media gepubliceerd over IT en besturen. In een nieuwe tijd waarin iedereen met iedereen verbonden is, waarin informatie steeds gemakkelijker verkrijgbaar is, waarin nieuwe technologiebedrijven met speels gemak de oude bedrijven-hiƫrarchie omverwerpen, ontpopt informatietechnologie zich als belangrijkste motor van een duurzame, maatschappelijke groei. Veel oude organisaties lijken vast te zitten in oude structuren, oude manieren van werken en gedateerde IT-systemen. Een broodnodige digitale transformatie vraagt om een andere manier van besturen waarin geen plaats meer is voor dichtgetimmerde plannen. Vernieuwen doe je fietsend, stap voor stap (pedaalslag voor pedaalslag) waarin je leert van je kleine foutjes en bijstuurt als dat nodig is.

De Collectie bevat de volgende vier titels:

 • De Verbinding; IT en de Kunst van het Automatiseren
 • De Verdieping; Waarom bestuurders zouden moeten leren fietsen
 • De Verduurzaming; Over IT als onuitputtelijke grondstof voor een duurzame
 • economie en samenleving
 • De Verwezenlijking; Een begaanbare weg naar duurzaam digitaal transformeren
Wis filter
 • Hans van Bommel

  Hans van Bommel

  Hans van Bommel is oprichter en mede-eigenaar van IT-bedrijf SpronQ een bedrijf dat opdrachten uitvoert in binnen- en buitenland onder andere bij CIZ Tata Steel Ministerie van Defensie en de NAVO. Van Bommel voorziet met enige regelmaat media (kwaliteitskranten...
  Bommel B
 • Jo van Engelen

  Jo van Engelen

  Jo van Engelen is bestuurder in het verleden onder andere bij APG en ANWB. Momenteel bekleedt hij meerdere commissariaten. Van Engelen is tevens hoogleraar in Groningen en Delft (bedrijfskunde en duurzaamheid). Hij was (co)auteur van meer dan honderd...
  Engelen E

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij De Collectie: De Verbinding - De Verdieping - De Verduurzaming - De Verwezenlijking hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over automatisering op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...