De Verduurzaming

De Verduurzaming

Over IT als onuitputtelijke grondstof voor een duurzame economie en samenleving

Uitvoering
Hardcover, zwart-wit, 96 pagina's
ISBN
9789059409415
Gepubliceerd
2016
€ 19,95

De Verduurzaming is voor bestuurder en hoogleraar Jo van Engelen en IT'er Hans van Bommel een logisch vervolg op hun twee eerdere boeken. Maakten De Verbinding en De Verdieping duidelijk wat er mis is in de IT en hoe organisaties in onze huidige complexe omstandigheden aangestuurd moeten worden, De Verduurzaming laat zien dat informatie en de toegankelijkheid daarvan een steeds belangrijker rol spelen in de maatschappij.

We zijn inmiddels gewend om als privépersoon te pas en te onpas de apps op onze smartphone te gebruiken om de juiste beslissingen te kunnen maken. Waarom doen we dat in de bedrijfs-IT nog maar mondjesmaat en willen we graag het hele proces automatiseren?

IT is intrinsiek duurzaam; de T zorgt voor veel betere connectiemogelijkheden waardoor nieuwe kennis – de I in IT – sneller en beter kan worden uitgewisseld en kan groeien. De IT is een micro-economie waarin ook hergebruik centraal kan staan, waarmee we sneller en goedkoper tot betere prestaties kunnen komen.

Wis filter
 • Hans van Bommel

  Hans van Bommel

  Hans van Bommel is oprichter en mede-eigenaar van IT-bedrijf SpronQ een bedrijf dat opdrachten uitvoert in binnen- en buitenland onder andere bij CIZ Tata Steel Ministerie van Defensie en de NAVO. Van Bommel voorziet met enige regelmaat media (kwaliteitskranten...
  Bommel B
 • Jo van Engelen

  Jo van Engelen

  Jo van Engelen is bestuurder in het verleden onder andere bij APG en ANWB. Momenteel bekleedt hij meerdere commissariaten. Van Engelen is tevens hoogleraar in Groningen en Delft (bedrijfskunde en duurzaamheid). Hij was (co)auteur van meer dan honderd...
  Engelen E

De Verduurzaming

Inleiding
1
Bedrijfsoplossingen via de smartphone
2
Groot zonder bezit
3
Duurzaamheid, meer dan geitenwollen sokken
4
In control zijn, is stilstaan
5
Vragen naar de bekende weg
6
De Nieuwe Wilden
7
Leven in Overvloed
8
Een schot voor de boeg
Literatuur en dankwoord

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Deze blogs over automatisering vind je wellicht interessant:


Results of blog query (this text will be replaced...)
Meer artikelen over automatisering op ComputerCreatief.nl .

Relevante blogs zoeken...

Voor deze titel zijn helaas geen relevante blogs gevonden