Het DTP-Naslagboek, 3e editie

Het DTP-Naslagboek, 3e editie

Snel antwoord op alle vragen over grafische vormgeving, typografie en prepress

Uitvoering
Hardcover, kleur , 272 pagina's
ISBN
9789059409149
Gepubliceerd
2016
€ 41,99
niet meer leverbaar

Wat is het verband tussen pixels en bestandsgrootte? Hoe groot is A0? Wat is een masker? Wat betekenen de afkortingen GCR, LZW en RIP? Waar hoort in een boek de Franse titel en waar het colofon? Wat is het verschil tussen OpenType en Unicode? Hoe hoog is 10 punten? Wat is moiré?

Het antwoord op deze en soortgelijke vragen vind je in Het dtp-naslagboek. Het boek is ingedeeld in acht thema’s: beeld, bestand, boek, druk, dtp, font, kleur en taal. Ieder thema heeft een eigen kleur en is onderverdeeld in een groot aantal onderwerpen die alfabetisch zijn gerangschikt. Elk onderwerp beslaat een spread in het boek, een linker- en rechterbladzijde. Daardoor kun je niet alleen snel vinden wat je zoekt, maar is het ook gemakkelijk zomaar een of enkele afgeronde onderwerpen te lezen.

Het boek bevat handige opzoektabellen, duidelijke voorbeelden en illustraties, nuttige achtergrondinformatie en wetenswaardigheden. Het boek is bedoeld voor zowel beginnende als professionele dtp’ers en voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgen met desktop publishing en grafische vormgeving.

Wis filter
 • Jan Ris

  Jan Ris

  Auteur Jan Ris is Photoshopper van het eerste uur en altijd op zoek naar het naadje van de kous. Hij gebruikt z n kennis voor het dagelijkse studiowerk maar vooral ook voor de trainingen die hij geeft in z n eigen bedrijf First Center in Almere. En hij...
  Ris R
 • Annelize van Dijk (op dit moment geen actieve boeken)

  ...
  Dijk D
 • Andree Hollander (op dit moment geen actieve boeken)

  ...
  Hollander H

Het DTP-Naslagboek, 3e editie

Vooraf
Beeld
Bestand
Boek
Druk
Dtp
Font
Kleur
Taal
Register

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Het DTP-Naslagboek, 3e editie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over dtp op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...