Hein van Steenis

Hein van Steenis werkte 27 jaar bij IBM Nederland en was daar o.a. coördinator Human Factors (ergonomie) en manager interne documentatie. Na zijn vervroegde pensionering was hij columnist en journalist voor verschillende ICT-bladen.

Hij is auteur van How to plan, develop and use information systems – A guide to human qualities and productivity (Dorset House). Hij is tevens auteur van diverse ICT woordenboeken, recent Wegwijs in ICT ­– Algemeen woordenboek rond internet, computers en telecom (Van Duuren Media.

Zijn interesse in de mens-machine samenwerking verplaatste zich steeds meer richting mens omdat hij uitgekeken was op machines zoals computers. Dat leverde twee nieuwe boeken op:

Eigen Baas – de beste die je ooit zult hebben, voor een beter besef van onszelf en van anderen dat nu nodig is. Een gids over menselijke vaardigheden die nodig zijn in tijden van internet (Calbona, 2013).

Veranderen is effe wennen, over hoe je kunt veranderen zonder stress. Een praktische gids over veranderen en stress, om meer weerbaar te worden en flexibeler te gaan denken (Calbona, 2015).


  • Wegwijs in ICT

    2012  |  ISBN 9789059405165

    Dit nieuwe ICT-woordenboek wil uw handzame gids zijn voor het nieuwe jargon uit de elektronische en digitale wereld in brede zin. Het bevat 20.000 Engelse in de ICT-wereld gebruikte termen met hun vertaling en uitleg. Engels is de taal van internet. Computers... lees meer
    Beschikbaar als:

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Deze blogs heeft Hein van Steenis geschreven:


Results of blog query (this text will be replaced...)
Meer artikelen van Hein van Steenis op ComputerCreatief.nl.

Blogartikelen van deze auteur zoeken...

Van deze auteur zijn helaas geen blogartikelen gevonden