Deborah Wietzes

Deborah Wietzes

Deborah Wietzes (1979) is senior manager customer experience bij VODW. De afgelopen negen jaar heeft zij een breed scala aan nationale en internationale bedrijven geholpen om hun klantreizen in kaart te brengen, te optimaliseren en te realiseren. Bestaande en nieuwe klantinzichten vormen daarbij altijd de basis, en Deborah vertaalt deze samen met haar opdrachtgevers naar verrassende, impactvolle concepten voor klanten. Zij spreekt regelmatig over customer experience tijdens events en geeft gastcolleges aan universiteiten.

Deborah krijgt energie van nieuw: nieuwe mensen, nieuwe plekken, nieuwe omgevingen en nieuwe uitdagingen. Dit, gecombineerd met de grote verscheidenheid aan branches en landen waarin zij werkzaam is, maakt dat zij een ruime collectie inspirerende voorbeelden heeft verzameld, die slechts voor een klein deel terugkomen in dit boek.


  • CEX Sells

    2015  |  ISBN 9789089652508

    Customer EXperience (CEX) is hot! Nu het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om zich op basis van producten te onderscheiden moeten ze juist in hun dienstverlening het verschil zien te maken. Veel bedrijven proberen dit maar slagen er uiteindelijk... lees meer
    Beschikbaar als:

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Deze blogs heeft Deborah Wietzes geschreven:


Results of blog query (this text will be replaced...)
Meer artikelen van Deborah Wietzes op ComputerCreatief.nl.

Blogartikelen van deze auteur zoeken...

Van deze auteur zijn helaas geen blogartikelen gevonden