Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren (1983) is schrijver in de dop sinds ze op haar 7e achter haar moeders typemachine kroop en écht schrijver toen haar eerste boek uitkwam in 2011 (feelgoodroman Pasta & passie, uitgeverij Zomer & Keuning).

Ze wist altijd al dat ze boeken voor tieners wilde schrijven en met Heerestraat & Rozenlaan (2018) werd deze droom werkelijkheid. Het boek werd genomineerd voor zowel de Prijs van de Jonge Jury als de Jonge Jury Debuutprijs. Bij Blossom Books verschenen daarna Het meisjesmanifest (2019) en YA-novelle Het zusje van (2020).

Carlie is ook coauteur van non-fictie die bij uitgeverij AnderZ verscheen: Omgaan met ongewenste intimiteiten (2020) en Zin in seks! (2016). Daarnaast heeft ze een intensieve bijdrage geleverd aan Superslapen, Volle Zalen en Het leven, dat is pas topsport.

Naast het schrijven werkt Carlie als freelance redacteur en ghostwriter. Haar tweede droom is scenarioschrijven, waar ze achter de schermen hard aan werkt.

(foto door Bianca Toeps)


Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Deze blogs heeft Carlie van Tongeren geschreven:


Results of blog query (this text will be replaced...)
Meer artikelen van Carlie van Tongeren op ComputerCreatief.nl.

Blogartikelen van deze auteur zoeken...

Van deze auteur zijn helaas geen blogartikelen gevonden