Amber Franssen

Amber Franssen

Amber Franssen is een creatieve duizendpoot. Ze start haar creatieve loopbaan aan de Rietveld Academie in de richting Audiovisueel. In 2000 wordt ze genomineerd als beste kunststudent van Nederland door het Prins Bernard Cultuurfonds. Na haar studie stapt ze de Nederlandse filmwereld in als regisseur. Haar film Het Everzwijn, met onder andere Carice van Houten, wordt genomineerd voor Beste Europese Korte Film. In 2002 start ze haar eigen film- en videoproductiemaatschappij De Mediabrigade. Na het regisseren van vele films, bedrijfsfilms, commercials, tv-programma’s en tv-series besluit ze over te stappen naar de reclamewereld. Na een opleiding aan de Junior Academie voor Art Direction start ze haar reclamecarrière bij het geroemde KesselsKramer.

Daarna leert ze Paul kennen bij N=5. Samen stappen ze in de creative directors-rol bij KOEN en Publicis. Amber maakte onder andere campagnes voor SNS Bank, Telfort, Oxfam Novib, Remonstranten, UITmarkt, Radio 1, KPN, Ministerie SWZ, WarChild, Agis Zorgverzekeringen en Nuon. Samen met Paul Hillesum start Amber creatief contentbureau Truman. Een bureau dat merken helpt met het vertellen van geloofwaardige merkverhalen in reclame en content.


Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Deze blogs heeft Amber Franssen geschreven:


Results of blog query (this text will be replaced...)
Meer artikelen van Amber Franssen op ComputerCreatief.nl.

Blogartikelen van deze auteur zoeken...

Van deze auteur zijn helaas geen blogartikelen gevonden