Ontdek snel: Eten uit de natuur
Ontdek snel: Eten uit de natuur
  • Auteur(s): Michiel Bussink
  • ISBN: 978-90-5940-711-4 (9789059407114)
  • Uitvoering: Boek, 94 pagina's
  • Prijs: € 14,95
  • Gepubliceerd in 2014
Beschrijving

Steeds meer mensen staan stil bij wat ze eten. Te veel zout, te veel suiker, E-nummers, hormonen, bestrijdingsmiddelen: niet al het voedsel uit de supermarkt is gezond. Eten uit de natuur is wel gezond en bovendien gratis en erg lekker.

Ontdek snel met dit kookboek hoe gezond, lekker en voedzaam de natuur kan zijn. Vind lekkere bladplanten, bloemen, bessen, noten en paddestoelen. Welke veelvoorkomende planten kun je eten, waar vind je ze, wanneer oogst je en hoe maak je ze klaar? Wat is er zo gezond aan deze producten? Welke planten en paddestoelen moet je juist laten staan? Eten uit de natuur geeft antwoord op die vragen. Zet met dit boek je eerste schreden op het pad van de eetbare natuur dankzij de duidelijke uitleg en de lekkere recepten.

Michiel Bussink houdt zich volop bezig met de eetbare natuur: hij schrijft hierover boeken en artikelen voor diverse bladen waaronder Jamie Magazine en geeft er lezingen en workshops over.

'Eten uit de natuur is heel handzaam en toegankelijk geschreven. Goede eenvoudige recepten. Een aanrader. Wildplukken is niet moeilijk, maar wel lekker!’ - Tanja van den Berge van De Keuken van Bergen

Inhoud

  • Voorwoord
  • Inleiding: waarom eten uit de natuur?
  • 1. Hoe eten uit de natuur? Herkennen en oogsten, koken en conserveren
  • 2. Bladplanten: culinair groen
  • 3. Bloemen: fleur je bord op
  • 4. Bessen: sappige overvloed
  • 5. Noten: knapperig gezond
  • 6. Paddenstoelen: vruchten uit de aarde
  • 7. Giftige planten, bessen en paddenstoelen: leerzame schoonheid
Aanvullende Informatie
  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
 
 
 
 
Volg ons online: