Kleurmanagement
Kleurmanagement
Betrouwbare kleuren van invoer tot uitvoer
  • Auteur(s): Hans Frederiks
  • ISBN: 978-90-5940-635-3 (9789059406353)
  • Uitvoering: Boek, 160 pagina's
  • Prijs: € 32,99
  • Gepubliceerd in 2014
Beschrijving

Het gebruik van kleurmanagement is voor veel fotografen en ontwerpers een vorm van zwarte kunst, een magie die alleen de hogepriesters van het ICC-profiel schijnen te beheersen. Maar met een beetje kennis is het voor iedereen mogelijk kleurmanagement te beheersen. U hoeft niet elke toverspreuk of bezwering te kennen. Nee, het gaat om enkele goocheltrucs die u praktisch moet toepassen en dan geeft die zwarte kunst ineens kleurrijke mogelijkheden.

Zonder kleurbeheer gaat er veel fout bij het maken en bewerken van foto’s en ontwerpen voor afdruk en drukwerk. U kunt een foto nog zo mooi corrigeren, maar als het beeldscherm niet goed is afgeregeld, dan kan de bewerkte foto er op het scherm fraai uitzien, maar eenmaal afgedrukt blijkt de afbeelding grauw en levenloos.

Dit boek leert u de meeste kleurproblemen te herkennen, begrijpen en voorkomen. Als fotograaf levert u voortaan betrouwbare beelden aan uw klanten, en u maakt zelf mooiere afdrukken. Als ontwerper levert u betrouwbare bestanden aan uw drukker en kunt u beter overleggen met fotograaf en drukker.

Aanvullende Informatie
Downloadbare bestanden
Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: