Handboek Objectgeoriënteerd programmeren 2e ed.
Handboek Objectgeoriënteerd programmeren 2e ed.
  • Auteur(s): Jan Beurghs
  • ISBN: 978-90-5940-304-8 (9789059403048)
  • Uitvoering: Boek, 352 pagina's
  • Prijs: € 39,99
  • Gepubliceerd in 2007
Beschrijving

Objectgeoriënteerd programmeren (OOP) is al een aantal jaren een belangrijke manier om software te produceren, die qua aanpak veel verschilt van voorafgaande methodologieën. Alhoewel het vakgebied zelf min of meer duidelijk omschreven raakt, is dat op het vlak van de vakdidactiek zeker niet het geval. Hoogstwaarschijnlijk staan ons met de meest recente ontwikkelingen rond Model Driven Architecture (MDA) en de normering van de Unified Modeling Language (UML) nog zeer ingrijpende veranderingen te wachten, waardoor de studie van traditionele OOP-talen als Java of C++ wel eens grotendeels overbodig zou kunnen worden. Als informaticus en docent met jarenlange ervaring heeft de auteur in dit boek geprobeerd om zowel op technisch als didactisch onderbouwde manier een solide basis aan te bieden, een basis waarop een beginnend programmeur kan steunen om zich nu, maar ook in de toekomst, thuis te voelen binnen het objectgeoriënteerd programmeren.

Door een duidelijk aangegeven leertraject te hanteren en dankzij de uitgewerkte voorbeelden en de opgaven, is het boek zowel geschikt voor een individuele studie als voor gebruik in een onderwijsinstelling.

Drie kreten die van toepassing zijn op het boek:

  • Leren programmeren vereist op dit ogenblik een kennismaking met de Unified Modeling Language.
  • OOP staat vrij los van een programmeertaal, maar omdat we met de huidige stand van zaken echter nog niet zonder kunnen moet een keuze worden gemaakt. Er is geopteerd voor Java.
  • Een geïntegreerde werkomgeving is geen doel op zich, maar u kunt nu eenmaal moeilijk zonder. In het boek wordt gebruikgemaakt van Eclipse. Op de website vindt u alle benodigde hulpmiddelen (voor Windows) om direct aan de slag te gaan, evenals de broncode van diverse voorbeelden in het boek.
Aanvullende Informatie
Downloadbare bestanden
Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: