Workshop Beter fotograferen (9 juni)

Incl. het Handboek beter Fotograferen van Pieter Dhaeze t.w.v. 29,95!

In het Handboek Beter fotograferen hebben Johan van de Watering en Pieter Dhaeze het recept voor een ‘betere’ foto onderverdeeld in 10 ingrediënten, die Pieter Dhaeze in deze workshop puntsgewijs zal behandelen op basis van de persoonlijke wensen van de deelnemers.

 
  • Spreker(s): Pieter Dhaeze
  • Datum: 9-6-2017
  • Locatie: Kantoor Van Duuren Media, Culemborg
  • Tijd: 14:00 - 17:00
  • Kosten: € 90,- incl. BTW
  • Inclusief koffie, thee en water. Lunchen kan ter plekke op eigen gelegenheid.
  • U krijgt de mogelijkheid Pieter Dhaeze vooraf enkele vragen te stellen die tijdens de workshop dan zo goed mogelijk beantwoord zullen gaan worden.

De drie uur durende workshop Fotografie is bedoeld voor de beginnende en iets gevorderde fotograaf

Als je een foto maakt, dan moet je soms in een fractie van een seconde tientallen vragen beantwoorden. Veel van die vragen hebben betrekking op de bediening en instellingen van de camera. Maar minstens zoveel moeite en aandacht vergt de vraagstelling hoe je na het indrukken van de ontspanner tot een aansprekende (en onderscheidende) foto kunt komen; of je een foto gemaakt hebt die zich verheft boven het ‘standaard kiekje’.

Pieter Dhaeze zal in de workshop de 10 ingrediënten voor het maken van een daadwerkelijk onderscheidende foto puntsgewijs behandelen waarbij ook rekening zal worden gehouden met de persoonlijke wensen van deelnemers aan deze workshop. Een unieke mogelijkheid om uw kennis en vaardigheden te optimaliseren!

De verschillende punten zullen worden toegelicht met voorbeeldfoto’s, maar ook zullen tijdens de workshop simpele praktijkvoorbeelden de theorie ondersteunen en zullen persoonlijke vragen en foto’s van de deelnemers worden besproken.Omdat deze dag veel informatie op u afkomt, ontvangt u het boek Handboek Beter fotograferen 3e editie, zodat dit kan dienen als naslagwerk en als inspiratiebron.

1. Lens- en camerakeuze
Wat is het verschil als je een portret maak van 1 meter afstand met een 24mm lens of op 4 meter met een 100mm lens? Wat gebeurt er met een gebouw als je niet haaks op de gevel staat? Waarom is een foto gemaakt met een telefoon over de hele diepte scherp? Hoe voorkom ik ruis bij weinig licht?
2. Compositie
Hoe plaats ik het onderwerp in het kader? Wat is vlakverdeling en kijkgeleiding?Wat is de invloed van een horizontaal, verticaal, vierkant of langwerpig kader?Wat is een open of gesloten kader? Wat is de menselijke maat?
3. Brandpunt
Wat gebeurt er met de relatie tussen hoofdonderwerp en de voor/achtergrond bij een kleine verandering van het camerastandpunt? Hoe breng ik iets in beeld en hoe houd ik het buiten beeld? Kan ik spelen met de relatieve grootte van een onderwerp?
4. Licht
Hoe beïnvloedt het licht het contrast en de structuur van een onderwerp? En heeft het invloed op de kleuren? Hoe kan ik licht sturen of toevoegen? Hoe ga ik om met hoog contrast?
5. Scherpstellen
Wat is de functie van scherpte? Wanneer gebruik ik de autofocus en wanneer stel ik handmatig scherp?
6. Kleur
Wat is de invloed van kleur op het karakter van het onderwerp? Wat zijn complementaire kleuren? Welke onderwerpen zijn geschikt voor zwart-wit of monochroom? Hoe gebruik ik kleur als eyecatcher?
7. Scherptediepte
Wat is scherptediepte en wat is bokeh? Hoe heb ik de scherptediepte in de hand? Wat doet een kleine scherptediepte met het beeldkarakter?
8. Sluitertijd
Hoe kan ik met de keuze van de sluitertijd beweging van het onderwerp registeren?Hoe kan ik beweging bevriezen, hoe kan ik het versterken en hoe kan ik het suggereren?
9. Plaats, tijd en weer
Waar moet je op letten bij het fotograferen van een zonsopkomst of -ondergang? Hoe staat de zon in de zomer en in de winter? Verandert de kleur het licht buiten?Kan ik ochtendnevel voorspellen?
10. Accessoires
Wat kan de toegevoegde waarde zijn van een statief, extender of tussenring, filters en zonnekap, flitsers of een fototas?

Aarzel niet en schrijf u nu in. Wij kunnen 15 personen per workshop plaatsen:  vol=vol!


Wanneer en inschrijven:


- Vrijdag 9 juni 2017 van 14:00 tot en met 17:00 - inschrijven


Locatie: Van Duuren Media, Triosingel 38 te Culemborg. Er is ruime (gratis) parkeermogelijkheid in de directe omgeving  aanwezig.


Kosten: € 90,00 inclusief btw en inclusief het Handboek beter Fotograferen van Pieter Dhaeze t.w.v. € 29,95!


Koffie, thee en water zijn inbegrepen.


Zelf meenemen: USB-stick met beeldmateriaal.


Let op: In de informatiemail die u vóór aanvang van de workshop ontvangt wordt u de mogelijkheid geboden om aan Pieter Dhaeze enkele vragen te stellen die tijdens de workshop dan zo goed mogelijk beantwoord zullen gaan worden.

 
 
 
 
 
Volg ons online: