Handboek HTML5 & CSS3 3e editie
Handboek HTML5 & CSS3 3e editie
  • Auteur(s): Peter Doolaard
  • ISBN: 978-90-5940-916-3 (9789059409163)
  • Uitvoering: Boek, 416 pagina's
  • Prijs: € 32,99
  • Deze titel is niet langer leverbaar
Beschrijving

Van alle technieken voor het maken van webpagina’s en webapps zijn HTML en CSS de belangrijkste. Zonder HTML geen webpagina’s en zonder CSS blijft het een kale boel. In de derde editie van dit handboek leert u werken met beide webtalen. U leert eerst hoe u de content markeert met HTML zodat de paginastructuur klopt. Daarna maakt u de onderdelen op de pagina op met CSS. Het uitgangspunt daarbij is dat u niet alleen leert dát dingen werken, maar vooral waaróm ze werken.

Met de nieuwste W3C-specificatie van HTML als richtlijn wordt uitgelegd hoe een HTML-document te structureren en alle onderdelen te markeren: paginakop, artikelkoppen, tekst, lijsten, hyperlinks, afbeeldingen, video en audio, tabellen en formulieren. Een goede paginastructuur in HTML is de beste garantie voor een geslaagde lay-out en opmaak met CSS. Daarom zijn voorbeelden opgenomen van verschillende typen webpagina’s: een eenvoudige persoonlijke pagina, een product-presentatie en een blog.

De tweede helft van het boek behandelt het opmaken en lay-outen met CSS. De basis daarvoor is ook vandaag nog CSS 2.1, de webstandaard uit 2011. Daar worden doorlopend nieuwe mogelijk-heden aan toegevoegd en dat is wat gemakshalve CSS3 wordt genoemd. Van de ruim driehonderd CSS-eigenschappen komt het grootste deel aan bod. U leert onder meer hoe u lettertypen downloadt, tekst opmaakt, navigatiemenu’s vormgeeft, kleur gebruikt en achtergronden maakt. Tot slot wordt uitgelegd hoe u met responsive web design flexibele lay-outs maakt die er op elk beeldscherm goed uitzien, van smartphone tot desktopscherm.

Aanvullende Informatie
Downloadbare bestanden
Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: